Μόνιμη… κυβέρνηση στην Ελλάδα η «Task Force» του Ράιχενμπαχ!

Η Γερμανία το θέλει. Η Κομισιόν το διαψεύδει. Η Ολλανδία «έβαλε μπρος» τα σενάρια αυστηρής επιτροπείας, η Ιρλανδία φέρεται να έχει σφοδρές αντιρρήήσεις, όμως στη συνέχεια το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters έκανε λόγο για κανόνες αποικιοκρατίας και, τελικά, η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έκανε τις φήμες… πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg,

μιλώντας σε συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών, η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι στη Σύνοδο της Κυριακής θα τεθεί το ενδεχόμενο μόνιμης επιτήρησης των υπό ευρω-διάσωση χωρών. Στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών που συμμετείχε στη συνεδρίαση σημείωσε ότι η καγκελάριος αναφέρθηκε στη «μόνιμη επιτήρηση».

Ο «οικονομικός κυβερνήτης» της Ελλάδας έχει μάλιστα ονοματεπώνυμο: πολλοί αναφέρονται στον Χορστ Ράιχενμπαχ, τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας που είναι ήδη στη χώρα μας…

Το μόνο που έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ήταν να διαψεύσει πως έχει λάβει αίτημα από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκχώρηση εκτελεστικών εξουσιών στην ομάδα εργασίας.

Σύμφωνα πάντως με το Reuters, το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι να αφαιρεθούν αρμοδιότητες από την ελληνική κυβέρνηση και να δοθούν στην ομάδα δράσης «Task Force», υπό την ηγεσία του κ. Ράιχενμπαχ.

Το γεγονός αυτό παραδέχτηκε -ή επιβεβαίωσε- εμμέσως η καγκελάριος της Γερμανίας, τονίζοντας ότι το σχέδιο λύσης για την Ελλάδα θα μπορούσε να περιλαμβάνει και παραμέτρους πρωτοφανείς για την εθνική κυριαρχία μιας χώρας – μέλους της ΕΕ, όπως ένα «μόνιμα εγκατεστημένο κλιμάκιο της Τρόικας στην Ελλάδα, με αρμοδιότητα την παρακολούθηση του χρέους»!

Σύμφωνα και πάλι με το Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, σε πρώτη φάση η πρόταση αυτή απορρίφθηκε, με κάποιους αξιωματούχους της Κομισιόν να κάνουν λόγο ακόμα και για εκδηλώσεις αποικιοκρατίας, πλην όμως το θέμα θα επανέλθει πιθανότατα στη Σύνοδο Κορυφής, καθώς αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες εκτιμούν πλέον πως η Ελλάδα πρέπει μεν να στηριχθεί, αλλά τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα ενεργειών της (αποκρατικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις) μόνο ικανοποιητικά δεν κρίνονται.

Ως εκ τούτου, πιέζουν να τοποθετηθούν στην Ελλάδα «Επίτροποι», για να υπάρξει πρόοδος και να «πιάσουν τόπο» τα χρήματα της νέας στήριξης της χώρας μας…

Keywords
Τυχαία Θέματα