Καταγγέλλει συμφέροντα ο Λοβέρδος μετά το «χακάρισμα» της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Παραβίαση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης κατήγγειλε το υπουργείο Υγείας, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, από έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι καταχώρησαν την Παρασκευή, 6 Απριλίου, 1.500.000 πλαστές συνταγές, με αποτέλεσμα να υποστεί βλάβη το σύστημα.

Εξαιτίας της ενέργειας αυτής, δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα πρόσβασης στο σύστημα, προκαλώντας την ταλαιπωρία πολιτών και γιατρών.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο, ήδη έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

για την αναζήτηση των υπευθύνων.

Σχολιάζοντας την «επίθεση» που δέχθηκε  στις αρχές Απριλίου από χάκερς το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, άφησε αιχμές για «μεγάλα συμφέροντα» που σαμποτάρουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αλλά και κάθε προσπάθεια διαφάνειας και εξορθολογισμού του ΕΣΥ, που γίνεται από πλευράς του υπουργείου Υγείας.

«Οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται στον τομέα της υγείας προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις. Και ενέργειες, όπως οι παραβιάσεις του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που καταγράφηκαν, μαρτυρούν και τα μεγάλα συμφέροντα που υπάρχουν…» είπε ο κ. Λοβέρδος, διαμηνύοντας όμως ότι «τέτοιες κινήσεις δεν θα ανακόψουν τη μεταρρύθμιση».

Μάλιστα, ο υπουργός συσχέτισε τις επιθέσεις των χάκερς στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με την εφαρμογή της δραστικής ουσίας, αντί της εμπορικής ονομασίας των φαρμάκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα