Κυβέρνηση – ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν για το… ποιος θα μας πάει στη δραχμή

Για υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας ανάκαμψης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Κουμουνδούρου, με αφορμή τα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή.

«Μόνη επιδίωξη του κ. Τσίπρα με τις οβιδιακές

μεταμορφώσεις, τον ανεύθυνο πολιτικό του λόγο και το παρατεταμένο παραλήρημα εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, είναι να ενισχύσει τους υπέρμαχους της δραχμής, εντός και εκτός συνόρων, υπονομεύοντας την εθνική προσπάθεια ανάκαμψης» επισήμανε σε δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας την πρόταση νόμου του κόμματός του για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, είχε προειδοποιήσει ότι, αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, «το μόνο που θα μπορεί να διαπραγματευθεί αυτή η κυβέρνηση, θα είναι η μετάβαση στο πρώην εθνικό νόμισμα».

Αναφερόμενος μάλιστα στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, σημείωσε ότι δεν έχει ακούσει πιο ανόητο επιχείρημα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις οποίες «θα μπορέσει να διαπραγματευθεί καλύτερα, αφού επισπεύσει την εφαρμογή των μέτρων και επιταχύνει την κατεδάφιση».

«Αν θέλει να γίνει διαπραγματευτής της δραχμής, ας γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας για τον πρωθυπουργό, για να προσθέσει με νόημα ότι «όσοι σήμερα ορκίζονται στο ευρώ, θα είναι αυτοί που θα μας πάνε στη δραχμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα