Αποκλείσθηκε από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου η Βούλα Παπαχρήστου

Τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου προκάλεσε το σχόλιο που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η πρωταθλήτρια του τριπλούν και μέλος της ελληνικής αποστολής Βούλα Παπαχρήστου.

«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα…τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου…θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!:» ήταν η επίμαχη ανάρτηση της Βούλας Παπαχρήστου

στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.

Μετά τις αντιδράσεις, η Β.Παπαχρήστου ζήτησε συγγνώμη «για το ατυχές και κακόγουστο αστείο» και ανέφερε ότι δεν θα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες αν δεν σεβόταν απόλυτα τις αξίες τους.

«Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.

»Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.

»Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

To σχόλιό της έλαβε τέτοιες διαστάσεις, ώστε η η Δημοκρατική Αριστερά, ζήτησε την ανάκληση της αθλήτριας του τριπλούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου:

«Ρατσιστικό χιούμορ και «αστειάκια» που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία» θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

«Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

«Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα