Κριστίν Λαγκάρντ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

Την βεβαιότητά της ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία επισκέπτεται το Γιοχάνεσμπουργκ.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν βεβαιώσει και επαναβεβαιώσει την αποφασιστικότητά τους να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, εμείς μπορούμε να το υποστηρίξουμε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απέκλεισε

το ενδεχόμενο κατάρρευσης του κοινού νομίσματος. «Το 2012 θα είναι το τέλος του ευρώ; Η απάντησή μου είναι: δεν το πιστεύω. Είναι απίθανο η νομισματική μονάδα να εξαφανιστεί το 2012», σημείωσε.

Προειδοποίησε ακόμη ότι οι αφρικανικές χώρες θα υποφέρουν αν δεν ρυθμιστεί το 2012 η κρίση του ευρώ. «Οι χώρες θα υποφέρουν από συμφορές αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κρίση του ευρώ», υπογράμμισε, αναφερόμενη στις χώρες της Αφρικής και ιδιαίτερα στη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία, την οποία επισκέφθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Η Λαγκάρντ προανήγγειλε επίσης ότι τα στοιχεία για την παγκόσμια ανάπτυξη θα αναθεωρηθούν επί τα χείρω για το 2012, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εκτιμήσεις θα δημοσιοποιηθούν γύρω στις 25 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα