Θύμα σχολικής βίας το 10% των μαθητών στην Ελλάδα

Αυξάνονται τα φαινόμενα «bullying» ακόμα και στα δημοτικά σχολεία!

Το 10% του συνόλου του μαθητικού πληθυσμού γίνεται θύμα επιθετικής παρενόχλησης από συνομηλίκους του ή παιδιά διαφορετικών ηλικιών.

Το ποσοστό των θυτών ανέρχεται στο 5% του μαθητικού πληθυσμού και σε αναλογία των εμπλεκομένων σε περιστατικά βίας αγοριών – κοριτσιών 3 προς 1, με τα αγόρια να υπερτερούν σε περιστατικά σωματικής βίας και τα κορίτσια σε αυτά της λεκτικής.

Όλα αυτά προβληματίζουν τους αρμόδιους και το υπουργείο Παιδείας,

που οργάνωσε ημερίδα κυρίως για την πρόληψη και την αποφυγή τέτοιων φαινομένων, που φαίνεται πλέον ότι αυξάνονται και παρατηρούνται ακόμη και στα δημοτικά σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε στο τέλος της ημερίδας: «Η σχολική βία είναι μια πραγματικότητα στα σχολεία, αλλά και »μήτρα» συμπεριφορών για την κοινωνία. Το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού (ΕΨΥΠΕ), αναλαμβάνει εκστρατεία ενημέρωσης και ταυτόχρονα προγράμματα που αφορούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ένα δύσκολο και επικίνδυνο φαινόμενο και να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα ομαλής ένταξης στην κοινωνία από τα πρώτα βήματα της ζωής τους».

Ο ειδικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μ. Κοντογιάννης, είπε: «Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού (bullying). Η σύσκεψη είχε στόχο να οργανωθούν οι δράσεις του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, προκειμένου να μην αυξηθούν στο μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα