Καταγγελία-σοκ για λιποθυμίες από ασιτία σε σχολεία της Αθήνας!

Εκεί φτάσαμε λοιπόν;

Δραματική και σοκαριστική είναι η κατάσταση που περιγράφει σε δελτίο Τύπου ο Α’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων, Ερυθρού και Πολυγώνου οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Πανόρμου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία και που, όπως περιγράφονται, είναι σοκαριστικά,

καθώς υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από την ασιτία.

Σε σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στην αίθουσα διδασκόντων των σχολείων του Ερυθρού (115ο και 12ο Δ.Σ. Αθηνών, Κοργιαλενίου 2-4) αναφέρθηκαν, όπως περιγράφει το δελτίο Τύπου, «τα τραγικά αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής στην περιοχή μας και αναδείχτηκε η ανάγκη συντονισμού της δράσης όλων των σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής, σε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο με πρώτο στόχο την ανατροπή κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. και κάθε επίδοξου διαχειριστή αυτής της πολιτικής. Από την πλευρά του Συλλόγου μας αναδείχτηκε η ανάγκη για παλλαϊκό ξεσηκωμό και Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας μέχρι τη νίκη».

Η ανακοίνωση κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για αυτοκτονία άνεργου γονιού μαθητών από σχολείο της περιοχής, αλλά και για κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών που έπασχαν από ασιτία σε σχολεία του 6ου Διαμερίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα