«Ηχηρές» απουσίες από τη νέα Βουλή – Δείτε τη νέα σύνθεση των «300»

Σημαντικές αλλαγές, όχι μόνο στη δύναμη των κομμάτων, αλλά και στην «ανθρωπογεωγραφία» της Βουλής, προκύπτουν από την κάλπη των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου. Ενώ η καταμέτρηση των σταυρών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, η πρώτη εικόνα δείχνει ότι μένουν εκτός Βουλής «ηχηρά» ονόματα της πολιτικής, ενώ, αντίθετα, εισέρχονται πολλοί βουλευτές, που εκλέγονται για πρώτη φορά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στην

Α’ Αθηνών η ΝΔ καταλαμβάνει 8 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 3, το ΠΑΣΟΚ 1, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 1, η Χρυσή Αυγή 2, το ΚΚΕ 1 και η Δημοκρατική Αριστερά 1 έδρα. Από τη ΝΔ επανεκλέγονται οι Δ. Αβραμόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Προκόπης Παυλόπουλος και Φωτεινή Πιπιλή, επανακάμπτει στην πολιτική σκηνή ο Νικήτας Κακλαμάνης και εκλέγονται για πρώτη φορά ο Ανδρέας Ψυχάρης, ο Νότης Μηταράκης και Βασίλης Κικίλιας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Αλέξης Τσίπρας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Βούτσης. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται μόνον ο Κώστας Σκανδαλίδης και μένουν εκτός Βουλής οι: ‘Αννα Διαμαντοπούλου, Νάσος Αλευράς, Παύλος Γερουλάνος, Παντελής Οικονόμου και Χρήστος Παπουτσής. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγεται η Έλενα Κουντουρά. Από την Χρυσή Αυγή εκλέγονται ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ιωάννης Βουλδής. Ο Αθανάσιος Πλεύρης του ΛΑΟΣ δεν επανεκλέγεται.

Στη Β’ Αθηνών, από τη ΝΔ εκλέγονται 14 βουλευτές. Επανεκλέγονται οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αργύρης Ντινόπουλος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ‘Αρης Σπηλιωτόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βύρων Πολύδωρας, και Γιάννης Παπαθανασίου. Εκλέγεται και ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μεταπήδησε από τον ΛΑΟΣ.

Επανέρχονται στη νέα Βουλή οι Κατερίνα Παπακώστα και η Σοφία Βούλτεψη και εκλέγεται για πρώτη φορά η ‘Αννα Καραμανλή. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Σοφία Σακοράφα, Παναγιώτης Κουρουμπλής (και οι δύο προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ που είχαν ανεξαρτητοποιηθεί) Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Δραγασάκης, Ρένα Δούρου, Δημήτρης Στρατούλης, Ολγα- Νάντια Βαλαβάνη, Πέτρος Τατσόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Από το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγονται ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Μίμης Ανδρουλάκης και Απόστολος Κακλαμάνης. Δεν επανεκλέγονται οι Γιάννης Ραγκούσης, Πέτρος Ευθυμίου, Γιώργος Κουτρουμάνης, Μιλένα Αποστολάκη, Δημήτρης Ρέππας, ‘Αννα Νταλάρα, Χρήστος Πρωτόπαπας, Τηλέμαχος Χυτήρης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Βούρος και Ροδούλα Ζήση, ενώ δεν εκλέγεται και η Αθηνά Δρέττα.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγονται ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ο Γιάννης Δημαράς, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Γιάννης Μανώλης και ο Παύλος Κοντογιαννίδης. Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγονται ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, η Ελένη Ζαρούλια και ο Γιώργος Γερμένης.

Στην Αττική με τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος μεταπήδησε από τον ΛΑΟΣ στη ΝΔ, επανεκλέγονται ο Αθανάσιος Μπούρας και ο Γιώργος Βλάχος και πρωτοεκλέγεται η Γεωργία Μαρτίνου. Δεν επανεκλέγεται ο Νικόλαος Καντερές.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Αλέξης Μητρόπ

Keywords
νέα, βουλη, δειτε, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, ανεξαρτητοι ελληνες, χρυση αυγη, αλέξης τσίπρας, ζωή κωνσταντοπούλου, νίκος μιχαλολιάκος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιαννης Ραγκουσης, μιλενα αποστολακη, νεα δημοκρατια, μαΐου, αθηνα, συριζα, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, αβραμοπουλος, τσιπρας, γερουλανος, μιχαλολιάκος, ΛΑΟΣ, χατζηδακης, δραγασάκης, λοβερδος, ραγκουσης, Αννα Νταλαρα, καμμενος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, κικιλιας, κακλαμανης, αδωνις γεωργιαδης, γιαννης κεφαλογιαννης, μιχαλολιάκος, η ζωη, ζωή κωνσταντοπούλου, δραγασάκης, αλέξης τσίπρας, ρενα δουρου, δουρου, νίκος μιχαλολιάκος, γιώργος γερμενής, βουλευτες, ελενη, αποστολακη, αυγη, δημοκρατια, δημοκρατικη αριστερα, εδρα, ονοματα, ανδρουλακης, αττικη, βλαχος, βοριδης, βυρων, γεωργια, δυναμη, δειχνει, δρεττα, ελενα, ευθυμιου, ευκλειδης, ζωη, ζηση, εικονα, μαΐου, μιμης, μιμης ανδρουλακης, μητσοτακης, μιλτιαδης, νικητας, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, πλευρης, ρεππας, σακοραφα, σοφια, φορα, χρηστος, χρυση, ψυχαρης, ιωαννης, δημητρης, κωστας, παυλος, σκηνη, χυτηρης
Τυχαία Θέματα