Η ολοκλήρωση του PSI ανοίγει το δρόμο για τις κάλπες

Το έργο της κυβέρνησης έχει, στο μεγαλύτερο μέρος του, ολοκληρωθεί, λέει ο Παντελής Καψής.

Το δρόμο για τις κάλπες ανοίγει η ολοκλήρωση του PSI, καθώς, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, το έργο της κυβέρνησης έχει, στο μεγαλύτερο μέρος του, ολοκληρωθεί.

«Πρέπει να μείνει ανοιχτή η Βουλή, μέχρι να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση

και να γίνουν μια σειρά από ενέργειες το επόμενο διάστημα, τα προαπαιτούμενα όπως ονομάζονται. Τα περισσότερα όμως έχουν γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καψής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Διευκρίνισε επίσης ότι η ανταλλαγή των ομολόγων θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Απριλίου και μέχρι τότε θα τελειώσει και το έργο της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς ειδικότερα εάν οι εκλογές θα διεξαχθούν 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου, όπως ακούγεται, ο κ. Καψής απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία, επαναλαμβάνοντας πως το κυβερνητικό έργο «ολοκληρώνεται μέσα σε έναν τέτοιο χρονικό ορίζοντα» και πως «από κει και πέρα, επαφίεται στα κόμματα φυσικά».

Σε ερώτηση για το αν ο πρωθυπουργός θα αναπληρώσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σε περίπτωση που ο δεύτερος αποχωρήσει, για να αφοσιωθεί στις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καψής σημείωσε ότι δεν γνωρίζει εάν και πότε θα αποχωρήσει από τη θέση του ο υπουργός Οικονομικών. «Αυτό που έχει πει και στο οποίο εμμένει, είναι ότι θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο του. Υπάρχουν εξάλλου μια σειρά νομοθετικών ενεργειών, που πρέπει να γίνουν στο αμέσως προσεχές διάστημα, στις οποίες είναι απαραίτητο να είναι ο κ. Βενιζέλος» ξεκαθάρισε.

Σημείωσε πάντως ότι, «αν κάποια στιγμή αποχωρήσει», τότε θα εξεταστεί το ποιος θα τον αντικαταστήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα