Λάρισα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια

Συνελήφθησαν ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, ενώ εξιχνιάστηκαν 61 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας έχουν διαπράξει σωρεία διακεκριμένων περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών από σπίτια, στην πόλη της Λάρισας.

Συνελήφθησαν, προχθές (07-03-2012) το πρωί, ένας 38χρονος ημεδαπός

και ένας 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας, μέλη της εγκληματικής ομάδας, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι, άγνωστοι μέχρι στιγμής, συνεργοί τους.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί εξήντα μία (61) περιπτώσεις διαρρήξεων και όπως διαπιστώθηκε δρούσαν τουλάχιστον, κατά το τελευταίο 12μηνο (από τα τέλη του μήνα Φεβρουαρίου του 2011).

Οι συλληφθέντες, μετέβαιναν στην πόλη της Λάρισας, από την Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη τακτική και μεθοδολογία δράσης προέβαιναν στην εγκληματική τους δραστηριότητα. Ειδικότερα επέλεγαν διαμερίσματα, από τα οποία απουσίαζαν οι ένοικοι, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες και αφού έσπαζαν τις κλειδαριές από τις κεντρικές εισόδους των σπιτιών, προέβαιναν σε κλοπές και στη συνέχεια ασφάλιζαν τις παραβιασμένες θύρες, για να κερδίσουν χρόνο μέχρι τη διαπίστωση της πράξης από τους παθόντες, ενώ ποτέ δεν εγκατέλειπαν στο χώρο τα θραύσματα της κλειδαριάς.

Από τις οικίες αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα-χρυσαφικά, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και αλλά αντικείμενα αξίας. Επιπλέον οι δράστες για να μην προκαλούν υποψίες και προκειμένου να δίνουν εντύπωση επισκεπτών στους περιοίκους, κρατούσαν κουτιά με γλυκά.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης (ενέδρες σε επίκαιρα σημεία της πόλης) οι δύο δράστες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, τις πρωινές ώρες της 07-03-2012 .

Αρχικά εθεάθησαν να εισέρχονται σε πολυκατοικία, κρατώντας ο ένας από τους δύο κουτί με γλυκά και τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση. Στη συνέχεια αφού εξήλθαν και επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και διενήργησαν έλεγχο, κατά τη διάρκεια του οποίου, στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, καθώς και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 38χρονου δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

μία (1) συσκευασία με ηρωίνη βάρους 1,5 γραμμαρίωνμία (1) συσκευασία με σκόνη λευκού χρώματος, αγνώστου συνθέσεως, βάρους 5,4 γραμμαρίωνδιαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, πολυεργαλεία, σουγιάς, γαλλικό κλειδί)το χρηματικό ποσό των 64 ευρώ και 1 δολάριο Η.Π.Α.ένα (1) ασημένιο νόμισμα αγνώστου προελεύσεωςδύο (2) ρολόγια χειρός καιδύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθως, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

μεγάλος αριθμός χρυσαφικών – κοσμημάτων (δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, ρολόγια, καρφίτσες, βραχιόλια, κολιέ, αλυσίδες, κρεμαστά λαιμού, περιδέραια, σταυροί)έξι (6) μαχαίρια και ένα (1) ξιφίδιοπλήθος κινητών τηλεφώνωνφωτογραφικές μηχανές καιτο χρηματικό ποσό των 25 δολαρίων Η.Π.Α.

Όπ

Keywords
Τυχαία Θέματα