Εννέα «μνηστήρες» για το Ελληνικό

Κατά την πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας

Εννέα επενδυτές εκδήλωσαν ενδιαφέρον κατά την πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Ελληνικό ΑΕ, που ολοκληρώθηκε την Τρίτη.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), η ανταπόκριση στο διαγωνισμό «αποτελεί ένδειξη ισχυρού ανταγωνισμού».

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, τα ονόματα των ενδιαφερόμενων επενδυτών, που ικανοποιούν τα κριτήρια συμμετοχής για τη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής

διαδικασίας, θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ κατά τη δεύτερη φάση, όσοι επενδυτές επιλεγούν, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το περιουσιακό στοιχείο και πληροφορίες για τη διαγωνιστική διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτής της φάσης, οι προεπιλεγέντες ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, μαζί με το επιχειρηματικό τους σχέδιο και υποστηρικτικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της επενδυτικής τους πρότασης.

Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Κ. Μητρόπουλος, χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ενθαρρυντική» τη συμμετοχή ισχυρών ομίλων «σε ένα σύνθετο και μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό έργο» που, όπως είπε, είναι «στρατηγικής σημασίας για την Αθήνα και την Ελλάδα».

«Η αξιοποίηση του Ελληνικού μπορεί να ενισχύει το ΑΕΠ της χώρας κατά 0,3% κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της κατασκευής και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο για την επόμενη δεκαετία. Το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την απόκτηση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ αποδεικνύει ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη έμπειρων επενδυτών στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα