Έκοψαν το ρεύμα για 600 ευρώ στο Άσυλο Ανιάτων!

Σε οικονομικό αδιέξοδο με απρόβλεπτες συνέπειες έχει οδηγηθεί το Άσυλο Ανιάτων, στην Κυψέλη, λόγω της μη εξόφλησης των οφειλών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ύψους τριών εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα υποσιστισμού στους κατάκοιτους ασθενείς, ελλείψεις βασικών φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, οι 170 εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι από το Μάρτιο, αλλά και η ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε κτίριο του Ασύλου.

Όπως κατήγγειλε

σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Ιδρύματος, Ιωάννα Ηλιάδη, η ΔΕΗ το πρωί της Πέμπτης διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε κτίριο του Ασύλου Ανιάτων, όπου φιλοξενείται μικρός αριθμός υπερήλικων ασθενών, λόγω της μη εξόφλησης του χαρατσιού, ύψους 600 ευρώ, και παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε διαβεβαιώσει το Ίδρυμα ότι, λόγω του κοινωφελούς σκοπού του, απαλλάσσεται από το ειδικό τέλος.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος έκανε λόγο για αναλγησία του ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν έχει ακόμα καταβάλει τις οφειλές του προς το Ίδρυμα για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του.

«Οι 235 βαριά ασθενείς που περιθάλπονται στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη είναι πλέον στο έλεος του ΕΟΠΥΥ» είπε η κυρία Ηλιάδη, η οποία έκανε λόγο για αναλγησία του ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν έχει ακόμα καταβάλει τις οφειλές του προς το Ίδρυμα για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του.

Keywords
Τυχαία Θέματα