Kάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον βομβιστή του Μπουργκάς

Κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου της βουλγαρικής πόλης Μπουργκάς, όπου σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, την Τετάρτη, κατέγραψε τον καμικάζι που ευθύνεται για τον θάνατο οχτώ ισραηλινών τουριστών και τον τραυματισμό ακόμη 32.

Όπως φαίνεται και στο εν λόγω βίντεο, ο δράστης δεν θυμίζει σε τίποτα βομβιστή αυτοκτονίας, αντίθετα εμφανίζεται ως ένας απλός τουρίστας, ένας νέος με μακριά, μαύρα μαλλιά που φορά αθλητικά ρούχα και παπούτσια.

Σημειώνεται ότι στο λεωφορείο επέβαιναν

40 Ισραηλινοί τουρίστες, που είχαν φθάσει με πτήση από το Τελ Αβιβ, για να επισκεφθούν καζίνο της Βουλγαρίας. Μάλιστα, η επίθεση συμπίπτει με την 18η επέτειο από την επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της κύριας εβραϊκής κοινότητας της Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες κατά την οποία είχαν σκοτωθεί 85 άτομα.

«Βιαστικές» και «γελοίες» χαρακτήρισε η ιρανική κρατική τηλεόραση τις κατηγορίες του Μπ.Νετανιάχου ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους την Τετάρτη στη Βουλγαρία.

«Ο (ισραηλινός) πρωθυπουργός κατηγόρησε το Ιράν με βιαστικές, γελοίες και επαναλαμβανόμενες δηλώσεις ότι είναι αναμειγμένο σε αυτή την επίθεση» ήταν το σχόλιο στον δικτυακό τόπο της κρατικής τηλεόρασης, που αποτελεί την πρώτη ιρανική αντίδραση μετά την επίθεση και τις ισραηλινές κατηγορίες που ακολούθησαν.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τέτοιες δηλώσεις. Τον περασμένο χειμώνα, μετά τις επιθέσεις (…) στην Ταϊλάνδη και στην Ινδία είχε διατυπώσει κατά του Ιράν, χωρίς καμιά απόδειξη, κατηγορίες που ουδέποτε αποδείχθηκαν στη συνέχεια» προστίθεται στον ιστότοπο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, «η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, η οποία είναι το μεγαλύτερο θύμα της τρομοκρατίας, εκτιμά ότι το να θέτει κανείς σε κίνδυνο τη ζωή αθώων είναι μια απάνθρωπη πράξη και την καταδικάζει δριμύτατα».

«Το σιωνικό καθεστώς, το οποίο είναι υπεύθυνο για τρομοκρατικές ενέργειες στο Λίβανο, την Παλαιστίνη και εναντίον Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων είναι έτοιμο να εκτοξεύσει αβάσιμες κατηγορίες εναντίον άλλων χωρών για να κάνει να ξεχαστεί η τρομοκρατική φύση του» συνεχίζει.

Η ιρανική πρεσβεία στη Σόφια σε δήλωσή της αναφέρει: «Οι αβάσιμες δηλώσεις διαφόρων επισήμων του σιωνικού καθεστώτος σε σχέση με τις κατηγορίες εναντίον του Ιράν για συμμετοχή του στο επεισόδιο με την ανατίναξη του λεωφορείου με Ισραηλινούς τουρίστες στο Μπουργκάς είναι μία οικεία μέθοδος του σιωνιστικού καθεστώτος, η οποία έχει πολιτικό στόχο και αποτελεί ένδειξη αδυναμίας των κατηγόρων».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Kάμερα, Μπουργκάς,Kamera, bourgkas