Διπλωματικός «μαραθώνιος» Παπανδρέου: Δεν θέλει ν’ αφήσει την τύχη της Ελλάδας στα χέρια μόνο της Γαλλίας και της Γερμανίας

Σε ανοιχτή γραμμή με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκεται η Αθήνα. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ,

Κριστίν Λαγκάρντ, και ζήτησε να συναντηθούν στην Ουάσινγκτον.

Σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού θα  πραγματοποιηθεί πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από το πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, καθώς, εκτός από το ΔΝΤ, ο Έλληνας επιδιώκει να επισκεφθεί και τον Λευκό Οίκο.

Στόχος του κ. Παπανδρέου είναι να μην αφήσει τις εξελίξεις που αφορούν άμεσα στην Ελλάδα, μόνο στα χέρια της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Προκειμένου να επηρεάσει τις αποφάσεις και να μπει ξανά στον κύκλο των συνομιλητών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ο κ.Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο θα συναντήσει το απόγευμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, ενώ το πρωί της ίδιας ημέρας θα έχει και συνάντηση και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Keywords
Τυχαία Θέματα