Δέσμευση λογαριασμών για τον Άκη και τους συνεργάτες του

Δεσμεύονται όλοι οι λογαριασμοί  του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος κρατείται στη ΓΑΔΑ  και αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας για τις κατηγορίες της «νομιμοποίησης εσόδων από το έγκλημα της κατ’ εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας, κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα».

Η εντολή για το «πάγωμα» των λογαριασμών, καθώς και γι’ αυτούς άλλων τεσσάρων ατόμων που έχουν ήδη συλληφθεί, δόθηκε από την

προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.

Πρόκειται για τον ξάδερφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα, τη λογίστρια του πρώην υπουργού, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, τον Γιώργο Σαχπατζίδη (επιχειρηματία και βασικό μέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ), καθώς και τον εργολάβο Αστέριο Οικονομίδη, ο οποίος προφυλακίστηκε τη Μεγάλη Πέμπτη, με απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Με βάση την εντολή, απαγορεύεται οποιαδήποτε ανάληψη από τους συγκεκριμένους λογαριασμούς ή οποιαδήποτε άλλη κίνησή τους.

Είχε προηγηθεί, αργά το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, η δημοσιοποίηση του πορίσματος-«κόλαφου» για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τους συνεργάτες του. Στις 103 σελίδες του πορίσματος περιγράφεται το δίκτυο των offshore εταιρειών που είχαν ιδρύσει συγγενείς και στενοί συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου, προσπαθώντας να καλύπτουν τα ίχνη τους και να «σβήνουν» τις διαδρομές του «βρώμικου χρήματος» που εισέπραττε ο πρώην υπουργός από τις εταιρείες που πλήρωναν μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα…

Keywords
Τυχαία Θέματα