Δείτε live τη «μάχη» στη Βουλή για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Σήμερα ολοκληρώνεται στη Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής. Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από την περιφέρεια έχουν απειλήσει να μην ψηφίσουν την τροπολογία που αφορά στην κατάργηση των υποχρεωτικών

δημοσιεύσεων στον Τύπο, από το δημόσιο και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι βουλευτές έχουν ζητήσει είτε τη βελτίωση της τροπολογίας, είτε την πλήρη απόσυρσή της. Έντονα έχουν αντιδράσει για ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου και οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι κατήγγειλαν την κυβέρνηση κατά την ακρόαση των κοινωνικών φορέων το προηγούμενο Σάββατο, σχετικά με τα χορηγούμενα εφάπαξ των Σωμάτων.

Κατά τη χθεσινή πρωινή συνεδρίαση του τρέχοντος θερινού τμήματος ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ αποχώρησαν από τη συζήτηση σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας. Στο νομοσχέδιο αυτό είχε κατατεθεί η τροπολογία που θέτει νέους κανόνες στους οργανισμούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στην ευρύτερη αγορά των media. Η επίμαχη τροπολογία ψηφίστηκε τελικά κατά πλειοψηφία.

Το απόγευμα της Τρίτης τέθηκαν σε ψηφοφορία δύο διατάξεις του νόμου που αφορά στα δάση, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διατάξεις υπερψηφίστηκα με 50 ψήφους έναντι 47. Έκπληξη αποτέλεσε η απουσία του Σπύρου Λυκούδη από την συγκεκριμένη ψηφοφορία, ενώ απούσα ήταν και η ανεξάρτητη βουλευτής – προερχόμενη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες – Μίκα Ιατρίδη.

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στη Βουλή:

Keywords
Τυχαία Θέματα