Από την… προβοκάτσια στα συσσίτια το υπουργείο Παιδείας!

Όταν, πριν από μερικούς μήνες, τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για περιστατικά μικρών μαθητών που λιποθυμούσαν από ασιτία στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας δήλωνε ότι δεν είχε ενημέρωση για τέτοια συμβάντα και απέκλειε τα δημοσιεύματα ως «προβοκάτσια». Τώρα, λίγους μήνες μετά, παραδέχεται το πρόβλημα, έστω και εμμέσως, ξεκινώντας, από την επόμενη εβδομάδα, την παροχή μικρογευμάτων σε 18 σχολεία

εννέα περιοχών του Λεκανοπεδίου Αττικής, που αντιμετωπίζουν έντονα κοινωνικά προβλήματα, ενώ πρόκειται σύντομα να τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα απευθείας βοήθειας σε οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Πρόκειται λοιπόν, ουσιαστικά, για μια προσπάθεια να καταπολεμηθούν τα κρούσματα ασιτίας σε σχολικά συγκροτήματα. Τα σχολεία όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα βρίσκονται στον Ταύρο, τα Κάτω Πατήσια, τα Εξάρχεια, το Μενίδι και την Πλατεία Βάθη και αργότερα θα συμπεριληφθούν και σχολεία στο Μοσχάτο, τη Νίκαια, τον Ασπρόπυργο και τον Αυλώνα.

Τα μικρογεύματα θα προσφέρονται δωρεάν με κουπόνια σε όλους τους μαθητές των σχολείων και θα περιλαμβάνουν υγιεινές τροφές, όπως γάλα, μπισκότα με δημητριακά, φρούτα, σάντουιτς κ.λπ.

Ταυτόχρονα, εξελίσσονται συνέργειες με την Εκκλησία, τους δήμους, ιδιωτικές εταιρείες, αλλά και προωθείται η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει στη διάθεσή του το κράτος.

Τις ανακοινώσεις έκανε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων υποσιτισμού παιδιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα