Στην κατάψυξη όλη η χώρα: Δεμένα πλοία στα λιμάνια, προβλήματα στις μετακινήσεις

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με παγετό τοπικά ολικό στα βόρεια ηπειρωτικά. Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ.

Μετ’ εμποδίων εκτελούνται οι θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Απαγορευτικό απόπλου εξακολουθεί να είναι σε ισχύ στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Τα δρομολόγια με πλοία ανοικτού τύπου από Πειραιά για Αργοσαρωνικό εκτελούνται κανονικά, τα δελφίνια φτάνουν μέχρι την Αίγινα. Επιπλέον, δεμένα είναι τα πλοία στις γραμμές Νέα Στύρα – Αγία Μαρίνα και Πρίνος – Καβάλα.

Εν τω μεταξύ, λόγω της χιονόπτωσης, απαγορεύτηκε τη νύχτα η διέλευση των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης, ενώ μόνο με αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο περιφερειακός της Πεντέλης είναι κλειστός από το ύψος του 416 στρατιωτικού νοσοκομείου έως τον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου, ενώ στη λεωφόρο Πάρνηθας η κυκλοφορία των αυτοκινήτων επιτρέπεται μόνο με αλυσίδες από το τελεφερίκ έως το καζίνο.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1) έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού από -4 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί με πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση στα δυτικά του νομού σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από -5 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη δυτική Μακεδονία. Πιθανώς τις πρωινές ώρες να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από μείον 6 (-06) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά ολικός παγετός με την ελάχιστη να φτάνει τοπικά στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη τους μείον 12 (-12) βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Άνεμοι: ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στα θαλάσσια τοπικά 7 και στα νότια 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από μείον 1 (-01) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από μείον 4 (-04) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς κατά κανόνα χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, εκτός από τη βόρεια Εύβοια, την κεντρική Στερεά και τη Μαγνησία όπου πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: από μ

Keywords
Τυχαία Θέματα