Απεργιακό «τσουνάμι» κατά των νέων επαχθών μέτρων

«Λουκέτο» βάζουν σήμερα ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τα νέα επαχθή μέτρα.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι στους δήμους, δάσκαλοι και καθηγητές, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι ιδιωτικοί

υπάλληλοι, οι μηχανικοί, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτες, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι έμποροι και οι βιοτέχνες.

Η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα, ενώ την ίδια ώρα ξεχωριστή πορεία θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στις 10:30 καλεί η ΟΛΜΕ τους καθηγητές σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το Σύνταγμα.

Προβλήματα θα αντιμετωπίσει στις μετακινήσεις του το επιβατικό κοινό.

Συγκεκριμένα, τα τρία μέσα σταθερής τροχιάς -μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ- θα κινηθούν μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν στις 11 το πρωί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, οι συρμοί των τριών μέσων θα μείνουν ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Με ολιγόωρες στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Ειδικότερα, τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν όλο το 24ωρο τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ λόγω της απεργίας οι συρμοί του Μετρό στη γραμμή Αιγάλεω-Αεροδρόμιο, θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Επίσης, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

«Αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση. Αυτά που ζητάει η Τρόικα είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για έναν ωμό κυνικό εκβιασμό εναντίων ενός ολόκληρου λαού» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι το χρυσό περιτύλιγμα. Αυτό που θέλουν είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να κόψουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα 20% έως 30% από αυτά που έχουν ήδη κοπεί… Τον εκβιασμό δεν μπορούμε να τον αποδεχθούμε» σημείωσε.

Ο κ. Παναγόπουλος είπε ακόμη ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκειμένου να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε νέες απεργίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα