Ζητήματα που αφορούν το Υπ. Παιδείας συζήτησαν Κενεβέζος και Καρογιάν

16:32 15/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συζήτησαν σήμερα ο νέος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, στην πρώτη τους εθιμοτυπική συνάντηση, μετά από την εκλογή της νέας κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση, ο κ. Κενεβέζος είπε πως έχει ενημερώσει

τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για σειρά ζητημάτων που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και για την ιεράρχηση επί του παρόντος των ζητημάτων που ο ίδιος αξιολογεί ότι θα πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή του.

Όπως είπε «θα πρέπει να τηρηθεί το πρόγραμμα διακυβέρνησης και να επιλεχθούν οι τομείς, για τους οποίους πρέπει με προτεραιότητα να επικεντρώσουμε την προσοχή μας, διότι ο κόσμος περιμένει από μας σε μια πολύ δύσκολη πολιτική οικονομική συγκυρία, να δώσουμε λύσεις και απαντήσεις στα δύσκολα ζητήματα».

«Είναι η ώρα των αποφάσεων. Θα ήθελα να πω ότι διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλά ανοικτά κεφάλαια, τα οποία θα πρέπει να κλείσουν με λήψεις αποφάσεων που αποτελεί μέρος ουσιαστικό της απόφασης μου για τα ζητήματα διαχείρισης του Υπουργείου», είπε ο νέος Υπουργός Παιδείας.

Πρόσθεσε πως «υπάρχουν πολλές συνιστώσες, οι οποίες λαμβάνουν μέρος στους ανοικτούς διαλόγους, αλλά είναι η ώρα όλοι μαζί αντιλαμβανόμενοι και τις υποχρεώσεις μας έναντι της κοινωνίας, αλλά και έναντι των μεταρρυθμίσεων που θέλουμε να φέρουμε στα ζητήματα της παιδείας, για να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα και να πάρουμε αποφάσεις».

Δεσμεύτηκε για ουσιαστική συνεργασία με το ΔΗΚΟ, θεωρώντας όπως είπε πως το κόμμα του είναι πάντα αρωγός και θα στηρίζει, όταν βέβαια αυτό συνάδει με όλα αυτά που εκπροσωπεί τόσα χρόνια.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως με το νέο Υπουργό αντηλλάγησαν απόψεις για την παραπέρα πορεία των ζητημάτων που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το πρόγραμμα όπως το έχουν συμφωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προεκλογικά, αλλά και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν με γοργούς ρυθμούς προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των σχεδιασμών, αλλά και των προγραμματικών θέσεων που είχαν θέσει προεκλογικά.

«Είχα την ευκαιρία να ακούσω τις δικές του σκέψεις και με ποιους τρόπους ο ίδιος θεωρεί και πιστεύει ότι τις επόμενες εβδομάδες θα κινηθεί προς την κατεύθυνση δρομολόγησης κάποιων διαδικασιών, έτσι που να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους συγκεκριμένους στόχους. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι ο Κυριάκος Κενεβέζος μέσα από τις γνώσεις που έχει και την εμπειρία, αλλά και μέσα από την τροπή του προς μεταρρυθμίσεις, αλλά και τομές και μέσα από ένα διάλογο που είμαι βέβαιος άρχισε με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς θα βρει εκείνη τη χρυσή τομή, έτσι που η παιδεία μας να κάνει τα απαραίτητα βήματα προς τη νέα εποχή», ανέφερε.

Ευχήθηκε στο νέο Υπουργό καλή επιτυχία στην υλοποίηση των στόχων του και τον διαβεβαίωσε πως το κόμμα του θα είναι αρωγός στις προσπάθειες τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησης, έτσι που η παιδεία αλλά και οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις να γίνουν το συντομότερο δυνατόν για να μπορέσουν σε μια ανταγωνιστική κοινωνία να δώσουν εκείνες τις αρχές στους νέους ανθρώπους, για να μπορούν να είναι χρήσιμοι πολίτες, αλλά και ενισχύσουν τον τόπο σε μια δύσκολη περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα