Υποβολή υποψηφιοτήτων (Δηλώσεις)

10:12 18/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Να ψηφίσουν την αλλαγή κάλεσε τους πολίτες η Μακαρία Στυλιανού

Τους πολίτες κάλεσε η υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας Μακαρία Άντρη Στυλιανού να σκεφθούν ελεύθερα και να ψηφίσουν την αλλαγή, σημειώνοντας παράλληλα ότι η αλλαγή ψηφίζεται, δεν έρχεται από μόνη της.

«Έχω υποβάλλει πριν από λίγα λεπτά την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας», ανέφερε η κ. Μακαρίου.

Εμείς, πρόσθεσε, «πιστεύουμε ότι η θέση του Προέδρου είναι εκλογή προσώπου και δεν είναι κεκτημένο δικαίωμα κανενός κόμματος και οποιουδήποτε πολίτη, είναι μία θέση την οποία μπορεί

να διεκδικήσει οποιοσδήποτε πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ταυτόχρονα έστειλε το μήνυμα ότι «αυτές οι εκλογές πραγματικά διαφέρουν από όλες τις άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, γιατί σ’ αυτές τις εκλογές οι πολίτες έχουν επιλογή».

Σύμφωνα με την κ. Στυλιανού «είναι οι εκλογές όπου κρίνεται η αξιοπιστία, η ειλικρίνεια και η αξιοπρέπεια όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι πρέπει επιτέλους σ’ αυτές τις εκλογές να αποδείξουν ότι πραγματικά θέλουν αλλαγή, ότι πραγματικά δεν θέλουν πλέον να τους κυβερνούν ανακυκλωμένοι πολιτικοί και πραγματικά να επιλέξουν τη δική μας υποψηφιότητα, που είναι υποψηφιότητα ενός πραγματικά ελεύθερου και ανεξάρτητου πολίτη».

«Η αλλαγή ψηφίζεται, δεν έρχεται από μόνη της», είπε, προσθέτοντας ότι «την Κυριακή που θα είναι οι εκλογές ευελπιστούμε ότι πραγματικά οι πολίτες θα σκεφτούν ελεύθερα και θα ψηφίσουν την αλλαγή, διότι τη Δευτέρα κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να γκρινιάζει ή να διαμαρτύρεται για την Κυβέρνηση που θα έχει αυτός ο τόπος».

Εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα ότι «οι συμπατριώτες μας θα μας τιμήσουν με την ψήφο τους γιατί πραγματικά έχουν βαρεθεί τις υποσχέσεις».

«Είναι καιρός πλέον να αναλάβει μια Κυβέρνηση πολιτών», ανέφερε τέλος, δεσμευόμενη η Κυβέρνησή της «να περάσει σε πράξεις».

Η κ. Στυλιανού υπέβαλλε την υποψηφιότητά της μετά το Σταύρο Μαλά. Την υποψηφιότητά της προτείνει ο Άγης Παναρέτου. Υποστηρίζοντες είναι οι Σμάραγδος Κλεοβούλου, Όλγα Σαββίδου, Κωνσταντίνος Τσαγγαρίδης, Ελένη Κουπαρή, Κυριάκος Παπακυριακού, Στέλιος Κκολού, Λοΐζος Λοΐζου και Άννα Κωνσταντίνου.

Ισότιμη μεταχείριση ζήτησε ο Λ.Ιωάννου του ΛΑΣΟΚ

Τρίτος υπέβαλε την υποψηφιότητά του ο Πρόεδρος του ΛΑΣΟΚ Λάκης Ιωάννου. Σε σύντομη δήλωση εξέφρασε την ελπίδα μετά τη σημερινή μέρα να τερματιστεί η “φίμωση” που έχει υποστεί μέχρι σήμερα.

“Ελπίζουμε τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες να υπάρξει δημοκρατία στο τόπο μας και να ακουστεί η φωνή του ΛΑΣΟΚ”, δήλωσε.

Τον κ. Ιωάννου, πρότεινε ο Ιάκωβος Κοσταππής και υποστήριξαν οι Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντώνιος Σαββίδης, Ελένη Γεωργίου, Θεόδωρος Κατζιάνη, Γεώργιος Γεωργίου, Μιχαλάκης Κομήτης, Παρασκευή Μνάσωνος και Γιώργος Φιλιαστίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα