Υποβάθμιση εκτιμήσεων για την ανάπτυξη προαναγγέλλει ο Γάλλος ΥΠΕΞ

16:10 19/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τις εκτιμήσεις της για ανάπτυξη της οικονομίας το 2013 της τάξης του 0,8%, θα υποβαθμίσει η γαλλική Κυβέρνηση, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαπιούς.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του γαλλικού ραδιοφώνου RTL, κατά πόσον η ανάπτυξη θα ανέλθει από 0,2% μέχρι 0,3%, ο κ. Φαπιούς είπε ότι θα “είναι γύρω από αυτό τον αριθμό”, αφού προηγουμένως υπενθύμισε ότι η εκτίμηση αρχικά ήταν 1,2% και στη συνέχεια αναθεωρήθηκε στο 0,8%.

Το Υπουργείο

Οικονομικών ανακοίνωσε αργότερα ότι οι εκτιμήσεις του για το 2013 δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

Ο κ. Φαπιούς δεν διευκρίνισε αν εννοούσε ότι η προηγούμενη πρόβλεψη ανάπτυξης 0,8% θα πρέπει να μειωθεί στο 0,2% ή στο 0,3%, ή κατά 0,2 μέχρι 0,3 ποσοστιαίες μονάδες, που θα έθετε τη νέα εκτίμηση σε 0,5-0,6%.

Ανέφερε, επίσης, ότι “υπήρχε μια πρόβλεψη ανάπτυξης, που ήταν στο 1,2%. Στη συνέχεια αναθεωρήθηκε στο 0,8% και τώρα, όπως σε όλη την Ευρώπη, τα πράγματα δεν φαίνεται να πηγαίνουν καθόλου καλά. Εμείς θα υποχρεωθούμε να αναθεωρήσουμε προς τα κάτω…”

Σημείωσε ότι “αυτό πρέπει να γίνει μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες”.

Ο Γάλλος Υπουργός Γεωργίας, Stephane Le Foll, όταν ρωτήθηκε σχετικά με αυτές τις παρατηρήσεις σχετικά με ραδιόφωνο Europe 1, ήταν επιφυλακτική.

“Επιβεβαιώνω ότι, όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός, θα είναι υποχρεωμένος να αναθεωρήσει τους στόχους μας για έναν απλό λόγο. Επειδή το 2012 αναμενόταν μικρή ανάπτυξη της τάξης του 0,5% και τελικά ήταν μηδενική”, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα