Υπουργός Γεωργίας: Πρέπει να συνεχίσει η εξοικονόμηση νερού

12:51 6/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε εισροή νερού στα φράγματα είμαστε πολύ πιο πίσω από τα περσινά νούμερα πληρότητας των φραγμάτων και ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει την εξοικονόμηση νερού, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης, προσθέτοντας ότι με την ολοκλήρωση των δύο υπό κατασκευή αφαλατώσεων ως το τέλος του 2012 θα υπάρξει πλήρης απεξάρτηση από τη βροχόπτωση.

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει εικόνες με απόνερα στην Αλυκή Λάρνακας, που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι είναι κάτι που θα σταματήσει άμεσα.

Απαντώντας σε ερώτηση, μετά από τη Λειτουργία και τον καθαγιασμό των υδάτων στο Μετόχι του Κύκκου, για τις πρόσφατες βροχές και κατά πόσον κρίνονται ικανοποιητικές, ο κ. Αλετράρης ανέφερε ότι «πήραμε κάποιες ποσότητες στα φράγματα, είχαμε σημαντικές βροχές και σημαντικές εισροές, αλλά θα πρέπει να πω ότι είμαστε πολύ πιο πίσω από τα περσινά μας νούμερα και ο κόσμος θα πρέπει να συνεχίσει να είναι προσεχτικός με τη χρήση του νερού και να το εξοικονομάει».

Ευτυχώς, πρόσθεσε, «έχουν τροχοδρομηθεί οι μονάδες αφαλάτωσης και έτσι δεν θα έχουμε ξανά περικοπές και δεν θα βιώσουμε τις παλιές εμπειρίες του παρελθόντος, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να σπαταλάμε το νερό που έχουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα