Υπουργικές εκκλήσεις προς τους νέους να αλλάξουν οδική συμπεριφορά

14:11 30/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Έκκληση προς τους νέους να αλλάξουν την οδική τους συμπεριφορά, γιατί οι τραυματισμοί που επιφέρονται στον   άνθρωπο συνεπεία αυτή της συμπεριφοράς είναι τέτοιοι, που καταστρέφεται το μέλλον τους, αλλά και ενδεχομένως η  ίδια τους η ζωή, απηύθυναν σήμερα οι Υπουργοί Υγείας και Συγκοινωνιών και Έργων.

Σε δηλώσεις τους, μετά από επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μοίρασαν δώρα στους τραυματίες από  οδικά δυστυχήματα,

οι δύο Υπουργοί τόνισαν ότι πρέπει να σταματήσει σύντομα αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο με τα οδικά δυστυχήματα και έκαναν λόγο για «διαστάσεις χιονοστιβάδας».

Ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς είπε πως «πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να καταλάβουμε ότι αν δεν  αλλάξουμε την οδική μας συμπεριφορά θα παραμείνουμε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με το μεγαλύτερο ποσοστό  οδικών δυστυχημάτων», προσθέτοντας πως «είναι κρίμα να βλέπουμε νεαρά άτομα να τραυματίζονται και να στιγματίζουν τη ζωή τους».

«Είναι και ένα μεγάλο κόστος τόσο για τους ιδίους, όσο και για την κοινωνία. Θέλω να πω ότι είναι με πόνο ψυχής που επισκεπτόμαστε αυτούς τους ασθενείς γιατί όσο και να προσφέρεις σε αυτούς τους ανθρώπους, αυτό το οποίο χάνουν από τη ζωή τους είναι μη αναστρέψιμο», είπε.

Απηύθυνε έκκληση, ιδιαίτερα στους νέους, να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους, ειδικά τους μοτοσικλετιστές και τους οδηγούς αυτοκινήτων μεγάλης ταχύτητας, γιατί οι τραυματισμοί που επιφέρονται στον άνθρωπο συνεπεία αυτή της συμπεριφοράς είναι τέτοιοι που καταστρέφεται πραγματικά και το μέλλον τους αλλά και ενδεχομένως η ίδια τους η ζωή.

Συνέχισε λέγοντας ότι «χρειάζεται να αναδειχθεί αυτή η κοινωνική διάσταση, που είναι πραγματικά τραγική, για να καταλάβει και ο κόσμος ότι αν δεν αλλάξουμε τη οδική συμπεριφορά -ειδικά στους νέους- θα έχουμε όλα αυτά τα προβλήματα συνεχώς και είναι κρίμα πραγματικά εν έτη 2011 να έχουμε αυτά τα σοβαρά προβλήματα, τα οποία απλώς αν αλλάξουμε την συμπεριφορά μας θα μπορέσουμε να τα αποτρέψουμε».

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζος είπε πως «οι νέοι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα και να ακλουθούν τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, για να μην βρισκόμαστε στη δυσάρεστή θέση να επισκεπτόμαστε τραυματίες και θύματα οδικών συγκρούσεων όπως το έχουμε πράξει σήμερα».

«Είναι μια ευχή και μια έκκληση προς τους νέους να προσέχουν και να σκέφτονται διπλά και τριπλά την ώρα που βγαίνουν από το κατώφλι του σπιτιού τους», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα