Σουδάν: Έξι νεκροί από την συντριβή μαχητικού ελικοπτέρου

14:11 30/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Ένα μαχητικό ελικόπτερο συνετρίβη σήμερα το πρωί λίγο μετά την απογείωσή του από βάση της πολεμικής  αεροπορίας στο Βόρειο Κορντοφάν και οι έξι επιβαίνοντες σε αυτό είναι νεκροί, ανακοίνωσε ο στρατός.

Το ελικόπτερο ρωσικής κατασκευής πήρε φωτιά εξαιτίας ενός “τεχνικού προβλήματος” τρία λεπτά μετά την απογείωσή του από μια στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο Ελ Ομπέιντ, την πρωτεύουσα του Βόρειου Κορντοφάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Σαουάρμι Χαλέντ Σάαντ.

Ο πιλότος κατάφερε να προσγειώσει

το ελικόπτερο, ωστόσο η φωτιά το κατέστρεψε ολοσχερώς και τα έξι μέλη του  πληρώματος σκοτώθηκαν, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Σάαντ, το ελικόπτερο μετέφερε “στρατιωτικό υλικό” στο πλαίσιο μιας επιμελητειακής αποστολής.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Suna μετέδωσε ότι το ελικόπτερο ήταν μαχητικό. Στο Ελ Ομπέιντ υπάρχει βάση του σουδανικού στρατού και δεν γνωστή δράση ανταρτών στην περιοχή αυτή.

Οι σουδανικές ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν από τον Ιούλιο εναντίον ανταρτών στο γειτονικό κρατίδιο του Νοτίου Κορντοφάν και στον Κυανού Νείλο.
Χθες Πέμπτη εκπρόσωπος του στρατού του Νοτίου Σουδάν κατήγγειλε τις σουδανικές αεροπορικές επιδρομές που στοίχισαν τη ζωή 17 ανθρώπων στο κρατίδιο Δυτικό Μπαχρ ελ-Γάζαλ, κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Νοτίου Σουδάν οι βομβαρδισμοί επαναλήφθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες γύρω από τη μεθοριακή περιοχή Τζάου, την οποία διεκδικούν βορράς και νότος.

Ωστόσο το Χαρτούμ διέψευσε τις πληροφορίες αυτές ως “παντελώς λανθασμένες” κατηγορώντας τις αρχές της Τζούμπα ότι κινητοποιούν τα στρατεύματά τους στον τομέα Τζάου για να πραγματοποιούν επιθέσεις στο εσωτερικό του Σουδάν.

Το Νότιο Σουδάν κήρυξε τον Ιούλιο της ανεξαρτησία του ύστερα από δημοψήφισμα και έπειτα από δεκαετίες εμφυλίου πολέμου με το βορρά.
Εκτοτε, βορράς και νότος αλληλοκατηγορούνται ότι υποστηρίζουν την εξέγερση στην κάθε χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα