Υπόθεση δολοφονίας Χατζηκωστή:Αντεξετάστηκε ο Μπάλντινγκερ

17:39 14/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο αντεξετάστηκε από την εκπρόσωπο της κατηγορούσας  Αρχής Έλλη Παπαγαπίου, ο μάρτυρας υπεράσπισης Ντορόν Μπάλντινγκερ, εμπειρογνώμονας από το Ισραήλ. Η κ. Παπαγαπίου υπέβαλε στον μάρτυρα ότι του αρέσει πολύ να αυτοδιαφημίζεται και να χρησιμοποιεί κάθε ΜΜΕ, για να προβάλλει

την ισχυριζόμενη εμπειρογνωμοσύνη του.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης απάντησε ότι είναι εμπειρογνώμονας και τον γνωρίζουν όλοι στο Ισραήλ.

Η δημόσια κατήγορος έδειξε στο δικαστήριο φωτογραφία, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του μάρτυρα, από τη σκηνή της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή και στη συνέχεια υπέβαλε στο μάρτυρα ότι χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη φωτογραφία από τη σκηνή, την οποία ποτέ δεν έχει επισκεφθεί, και μάλιστα την ώρα που η συγκεκριμένη δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Μπάλντινγκερ απάντησε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία και η συνέντευξη που έχει δώσει σε ισραηλινή εφημερίδα, η οποία δημοσίευσε και τη φωτογραφία, ήταν όταν μια δημοσιογράφος στη χώρα του εντόπισε το αυτοκίνητο του, στο πίσω μέρος του οποίου αναγράφεται «διερεύνηση σκηνών εγκλήματος», και του ζήτησε συνέντευξη, διότι όπως του ανέφερε η δημοσιογράφος δεν γνώριζε ότι στο Ισραήλ υπήρχε εμπειρογνώμονας επιπέδου CSI.

«Ο λόγος για τον οποίο προβαίνεις σε συνεντεύξεις», υπέβαλε η κατηγόρησα Αρχή, «είναι να για να προωθείς τον εαυτό σου ως εμπειρογνώμονα, αλλά και να μετέχεις σε μια δικαστική διαδικασία δεν σε καθιστά εμπειρογνώμονα».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο δικαστήριο υπάρχουν δύο Ισραηλινοί αστυνομικοί, οι οποίοι ήρθαν να τον «πολεμήσουν», βοηθώντας την κατηγορούσα Αρχή.

Η διαδικασία διακόπηκε για περίπου μισή ώρα, διότι, όπως ανέφερε ο μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο, του ζήτησαν από το Ισραήλ να δώσει τηλεφωνική συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό, για κάποια πολύ σημαντική υπόθεση.

Κατά την επανέναρξη της διαδικασίας, η υπεράσπιση υπέβαλε στον μάρτυρα ότι αντί να εργαστεί στο αυθεντικό βίντεο που παραλήφθηκε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του γραφείου ταξί “Φιλάνδια”, εργάστηκε σε βίντεο, το οποίο αποτελεί εργασία της αστυνομίας από το αρμόδιο τμήμα της.

Όπως απάντησε ο μάρτυρας όταν παρέλαβε τα σχετικά βίντεο από τους συνηγόρους υπεράσπισης, προσπάθησε να ανοίξει τον συγκεκριμένο φάκελο, που όντως εστάλη από την αστυνομία, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η κατηγορούσα Αρχή υπέβαλε στον μάρτυρα ότι στους συνηγόρους υπεράσπισης στάληκε όλο το μαρτυρικό υλικό, προσθέτοντας πως αυτός επέλεξε να εργαστεί σε βίντεο, το οποίο είχε ήδη βελτιώσει η αστυνομία.

“Θα ανέμενα από ένα εμπειρογνώμονα να εργαστεί στο αυθεντικό βίντεο και όχι πάνω στο αρχείο που δούλεψε κάποιος άλλο εμπειρογνώμονας της αστυνομίας”, ανέφερε η κ. Παπαγαπίου.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο φάκελος που παρέλαβε από την αρχή είχε μόνο ένα βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα