Στήριξη στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού εκφράζει ο Πρόεδρος της Κροατίας

16:55 14/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την υποστήριξη της Κροατίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασε ο Πρόεδρος της χώρας Ivo Josipovic, ευχόμενος παράλληλα να υπάρξει θετική κατάληξη.

Μιλώντας μετά την τελετή των διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Κύπρου στην Κροατία, με έδρα τη Βιέννη, Κώστα Παπαδήμα, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Josipovic εξέφρασε την

ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Κύπρος ήταν από τις πρώτες χώρες που επικύρωσαν τη συνθήκη για προσχώρηση της Κροατίας στην ΕΕ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Josipovic ανέφερε επίσης πως υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά και ως μεσογειακές χώρες, ιδιαίτερα υπό το φώς της σημερινής οικονομικής κρίσης.

Ανέφερε ακόμη ότι η Κροατία έχει επεξεργαστεί σχέδιο δράσης για εκπλήρωση των εκκρεμοτήτων που απαιτούνται και ευελπιστεί ότι θα είναι έτοιμη για την πλήρη ένταξή της την 1η  Ιουλίου 2013.

Ο κ. Παπαδήμας στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Κροάτη Πρόεδρο μετά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων, ενημέρωσε τον κ. Josipovic για την πορεία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, καθώς επίσης και για την κατάσταση στην Κύπρο.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη τουρκική αδιαλλαξία και απροθυμία για διεξαγωγή ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού και στις τουρκικές απειλές για την Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Τέλος, ο κύπριος Πρέσβης αναφέρθηκε και στην υποστήριξη της Κύπρου στην ένταξη της Κροατίας στη ΕΕ και στην επικύρωση της σχετικής συνθήκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα