Υπόθεση διάρρηξης καταστήματος διερευνά το ΤΑΕ Λευκωσίας

14:19 12/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ένα άτομο τελεί υπό κράτηση και άλλα δύο αναζητούνται από την αστυνομία σε σχέση με διάρρηξη καταστήματος στη Λευκωσία, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης είπε ότι σήμερα το πρωί γύρω στις 03:50, τρεις πολίτες οι οποίοι διέρχονταν έξω από συγκεκριμένο κατάστημα στη Λευκωσία, πρόσεξαν τη γυάλινη πρόσοψη καταστήματος να είναι σπασμένη και τρία πρόσωπα να βρίσκονται εντός και εκτός του καταστήματος.

Τα τρία πρόσωπα, συνέχισε,

όταν αντιλήφθησαν την παρουσία των πολιτών τράπηκαν σε φυγή, καταδιώχθηκαν από τους πολίτες, με αποτέλεσμα να συλλάβουν τον ένα.

«Ένα δεύτερο πρόσωπο που φαίνεται να είναι τραυματισμένος εγκατέλειψε το μέρος. Όσον αφορά το πρόσωπο που έχει συλληφθεί, πρόκειται για αλλοδαπό 19 χρόνων. Στην κατοχή του εντοπίστηκε το ποσό των 2.670 ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα, καθώς και αποδείξεις του συγκεκριμένου καταστήματος. Επίσης, ανευρέθηκε αριθμός από διαρρηκτικά εργαλεία τα οποία φαίνεται να εγκατέλειψε στη σκηνή ο συλληφθείς», πρόσθεσε.

Ο 19χρονος, είπε ο κ. Αγγελίδης, έχει παρουσιαστεί στο δικαστήριο και έχει εξασφαλιστεί διάταγμα για οκτώ ημέρες.

«Ο ίδιος παραδέχτηκε ενοχή, όσον αφορά τη συγκεκριμένη διάρρηξη και με βάση τα στοιχεία τα οποία κατέχουμε και τις έρευνες που έγιναν αναζητείται δεύτερο πρόσωπο, αλλοδαπός. Προφανώς είναι το πρόσωπο το οποίο έχει τραυματιστεί,» είπε.

Όσον αφορά στην υπόθεση αυτή, συνέχισε ο κ. Αγγελίδης, «θα πρέπει να τονίσουμε – και είναι σημαντικό – τις καθοριστικές ενέργειες και το ρόλο των πολιτών που προσπάθησαν να καταδιώξουν τα τρία πρόσωπα με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ένας και θα θέλαμε ως Αστυνομία να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τους πολίτες.»

Όσον αφορά τη διερεύνηση της υπόθεσης, είπε ότι θα συνεχίσουν οι εξετάσεις για να εντοπιστεί τόσο το δεύτερο πρόσωπο, αλλά και ένα τρίτο που φαίνεται να βρισκόταν στη σκηνή.

Keywords
Τυχαία Θέματα