Αύριο συναντά τους αρχηγούς των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων ο Έρογλου

13:39 12/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην ψευδοβουλή, δηλαδή του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος, του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, του Δημοκρατικού κόμματος – Εθνικές Δυνάμεις και του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, θα έχει αύριο ο Ντερβίς Έρογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, αυτό δήλωσε σήμερα ο ίδιος ο Τ/κ ηγέτης μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την τελετή διαβεβαίωσης των νέων «βουλευτών». Σήμερα, είπε, θα έχει τηλεφωνικές συνομιλίες μαζί τους και αύριο θα τους συναντήσει για να συζητήσει μαζί τους το

θέμα του σχηματισμού «κυβέρνησης». Επιθυμία του, ανέφερε, είναι να πραγματοποιηθεί αυτό το συντομότερο δυνατό.

Την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης», προστίθεται, θα λάβει αρχηγός κόμματος ή «βουλευτές» και εντός 15 ημερών θα πρέπει να έχουν αποτέλεσμα. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα πρέπει να παραδώσει την εντολή. Σημειώνεται δε ότι το «υπουργικό συμβούλιο» ορίζεται από τον «πρόεδρο» του ψευδοκράτος και πως «υπουργοί» μπορούν να διοριστούν και άτομα που δεν είναι μέλη της «βουλής». Μέχρι το σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης», η παρούσα της Σιμπέλ Σιμπέρ θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα της «μεταβατικής κυβέρνησης».

Στο μεταξύ, όπως επίσης μεταδίδεται, το προεδρείο της ψευδοβουλής και η γραμματεία θα εκλεγούν σε συνεδρία που θα γίνεις στις 21 Αυγούστου. Με την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας, αναφέρεται, η «μεταβατική κυβέρνηση» έδωσε στον «πρόεδρο» την παραίτησή της. Της ψευδοβουλής, μέχρι την εκλογή του νέου «προέδρου», προεδρεύει το γηραιότερο μέλος που είναι ο Εργκιούν Σερντάρογλου του ΚΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα