Υποψηφιότητες για την ανώτατη ηγεσία του ΔΗΣΥ στις 15 Μαρτίου

22:34 11/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ στην πρώτη του συνεδρία μετά τις προεδρικές εκλογές, το βράδυ της Δευτέρας ενέκρινε ομόφωνα πρόταση του εκτελεστικού γραφείου για τις διαδικασίες ανάδειξης της ανώτατης ηγεσίας του ΔΗΣΥ με βάση την οποία θα υποβληθούν υποψηφιότητες στις 15 Μαρτίου για την ανώτατη ηγεσία και στις 27 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η παγκύπρια εκλογική συνέλευση.

Ενέκρινε επίσης την πρόταση για την ανάδειξη των 20 μελών του Πολιτικού Γραφείου

και της ηγεσίας της ΓΟΔΗΣΥ.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ μετά το πέρας της συνεδρίας ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ανώτατη ηγεσία του κόμματος, δηλαδή του Προέδρου, Αναπληρωτή Προέδρου και των τριών Αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ που θα αναδειχθούν από την παγκύπρια εκλογική συνέλευση που θα συγκληθεί στις 27 Απριλίου, θα γίνει στις 15 Μαρτίου.

Πρόσθεσε ότι στις 29 Απριλίου θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για τα 20 μέλη του Πολιτικού Γραφείου και την ηγεσία της ΓΟΔΗΣΥ η ανάδειξη των οποίων θα γίνει από το Παγκύπριο Συνέδριο που συγκλήθηκε για τις 11 Μαϊου.

Ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε ότι δικαίωμα ψήφου στην εκλογική διαδικασία έχουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος.

Διευκρίνισε ότι το δικαίωμα ψήφου των φίλων του κόμματος καθορίζεται από το καταστατικό του κόμματος.

Με βάση το καταστατικό του ΔΗΣΥ και το άρθρο 9, φίλοι του ΔΗΣΥ μπορεί να είναι πολίτες, μη μέλη του κόμματος που σέβονται τις αρχές και τις αξίες του κόμματος και που υποστηρίζουν τις πολιτικές του επιλογές.

Οι φίλοι του ΔΗΣΥ έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος, δηλαδή των αξιωματούχων που εκλέγονται από την Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση, υπό την προϋπόθεση να συμπληρώσουν τουλάχιστον 45 μέρες πριν την ημερομηνία της παγκύπριας εκλογικής συνέλευσης το ειδικό έντυπο, με το οποίο θα δηλώνουν την επιθυμία τους να εγγραφούν στον κατάλογο φίλων του ΔΗΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα