Υπόμνημα ΠΟΑΣ προς Υπ. Οικονομικών

13:18 6/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπόμνημα με θέσεις και αιτήματα συντεχνιών που αφορούν το μέλλον των Ημικρατικών Οργανισμών, τους εργαζόμενους και τα ταμεία Συντάξεων και Προνοίας υποβάλλουν στον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Οι θέσεις των συντεχνιών, που υπάγονται στην ΠΟΑΣ, και άλλες ανεξάρτητες συντεχνίες των Ημικρατικών Οργανισμών αναφέρονται, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΑΣ, στην πλήρη διασφάλιση των Ταμείων Συντάξεων και Προνοίας των Υπαλλήλων των Ημικρατικών Οργανισμών και την πλήρη εξαίρεση από κάθε είδους ‘κουρέματος’.

«Τα Ταμεία Σύνταξης και Προνοίας, όπως επανειλημμένα

έχει δηλωθεί δημόσια, θα πρέπει να θεωρούνται ως ιερά και απαραβίαστα. Είναι οι συνεισφορές και οι κόποι των εργαζομένων μιας ολόκληρης ζωής και θα ήταν αδιανόητο η Πολιτεία να συναινέσει στο κουτσούρεμά τους,» προστίθεται στο υπόμνημα.

«Oι καταθέσεις των Ημικρατικών Οργανισμών στις Τράπεζες πρέπει να παραμείνουν ακέραιες, γιατί τυχόν ‘’κούρεμά’’ τους θα πλήξουν σοβαρά, κυρίως τους κερδοφόρους Οργανισμούς και θα τους οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία και στο ξεπούλημα τους. Οι Οργανισμοί ως τέτοιοι, θεωρούνται Οργανισμοί Δημόσιας Ωφελείας και βραχίονες του κράτους και πολλάκις, όπως γνωρίζετε, έχουν συνεισφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ως βοήθεια προς το κράτος.»

Ζητούμε, συνεχίζουν οι συντεχνίες, την αποφυγή οποιασδήποτε προσπάθειας που θα οδηγεί άμεσα ή έμμεσα στην ιδιωτικοποίηση ή μετοχοποίηση των κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών, οι οποίοι πρέπει να θεωρούνται ως εθνικός πλούτος.
Τέλος ζητούν «επιτακτικά τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας σε όλες τις συναντήσεις που γίνονται, είτε για ενημέρωση είτε για ανταλλαγή απόψεων και γενικά ζητούμε την πλήρη συμμετοχή της ΠΟΑΣ στον Κοινωνικό διάλογο, γεγονός για το οποίο έχει δεσμευτεί προεκλογικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι θα διευθετούσε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του,» καταλήγει το υπόμνημα που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης Γρηγόρης Κατσελλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα