Υποκρισία καταλογίζει στο ΑΚΕΛ το ΕΥΡΩΚΟ με αφορμή τον ΣγΕ

17:24 17/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΕΥΡΩΚΟ με σημερινή του ανακοίνωση καταλογίζει υποκρισία στο ΑΚΕΛ με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του ΓΓ του κόμματος, Άντρου Κυπριανού, για τον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

“Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ έχει ξεχάσει ότι ο κ. Χριστόφιας, με την εκλογή του το 2008 στην Προεδρία, συνήψε Μνημόνιο

Συναντίληψης με τη Βρετανία, μια κατ’ εξοχή νατοϊκή χώρα και με δημόσιες δηλώσεις του διασφάλισε ότι για τις επόμενες δύο γενεές δεν θα τεθεί θέμα για τις βρετανικές – νατοϊκές βάσεις στην Κύπρο, οι οποίες αποτελούν ορμητήριο του ΝΑΤΟ”, αναφέρει το ΕΥΡΩΚΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “το ΑΚΕΛ και ο ΓΓ του πρέπει να αντιληφθούν ότι οι καιροί έχουν αλλάξει δραματικά και απαιτούνται δυναμικές αποφάσεις και πολυεπίπεδη συμμετοχή σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, για να υπάρχει πρόσβαση της Κύπρου σε πληροφορίες, αποστολές, καθώς και συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Μόνο έτσι θα μπορούμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους Εταίρους μας για τα δίκαια και τα δικαιώματα του λαού μας”.

“Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη θα ανοίξει το δρόμο για ένταξη της Κύπρου στους μηχανισμούς άμυνας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα επιδράσει καταλυτικά στις οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις της πτυχής της ασφάλειας στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του κυπριακού”, αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι με ενδεχόμενη ένταξη στον Συνεταιρισμό “τότε θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη γεωστρατηγική θέση της πατρίδας μας προς όφελος του λαού μας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα