ΥΠΟΙΚ : Στόχος το έλλειμμα να μην ξεπεράσει το 2.5%

15:44 30/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την αποφασιστικότητα του ιδίου και της Κυβέρνησης για διατήρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 2.5%, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Ο κ. Σιαρλή είπε ότι «έχει γίνει μια μικρή παρέκκλιση βάση των δεδομένων που έχουμε μέχρι 31 Μαρτίου, η οποία υπολογίζεται να είναι κάτω του 1% και σε μεγέθη μπορεί να είναι της τάξης των 150 εκ. ευρώ».

Σημείωσε ότι «αυτό μπορούμε να το διαχειριστούμε με την επιβολή κάποιων μέτρων τα οποία ετοιμάζονται και πιστεύω ότι εντός του Μαΐου

θα είμαστε σε θέση να τα παρουσιάσουμε στην Βουλή για έγκριση».

Αναφερόμενος στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, είπε ότι «και αυτό το θέμα επείγει και παρόλο που τα χρονικά πλαίσια που παρέχονται από την Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι η 30η Ιουνίου, εμείς θα είμαστε έτοιμοι από πολύ προηγουμένως να τοποθετηθούμε για το συγκεκριμένο τρόπο για τον οποίο θα μπορούσαμε να συμβάλουμε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε περίπτωση που παραστεί η ανάγκη».

Σημείωσε ότι «η ευθύνη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι των ιδίων των τραπεζών και μόνο αν οι τράπεζες δηλώσουν αδυναμία τότε θα επέμβουμε».

«Δηλώνω την ετοιμότητα μας ότι με διάφορους τρόπους θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτό το δύσκολο πρόβλημα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα