Υπό κράτηση, μέχρι την ημέρα της δίκης οι δύο ύποπτοι για τον πενταπλό φόνο

14:42 4/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Yπό κράτηση μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2012, ημέρα κατά την οποία θα παρουσιαστούν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, θα παραμείνουν οι δύο κατηγορούμενοι αναφορικά με τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα.

Πρόκειται για τους δύο Ελλαδίτες Δημήτρη Μαμαλικόπουλο 29 ετών και Αναστάσιο Τσεχιλίδη 41 ετών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα συνομωσίας προς διάπραξη φόνου, φόνου εκ προμελέτης, παράνομης κατοχή, μεταφοράς και χρήσης πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β1 και παράνομης κατοχής, μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών.

Tα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου

2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, άγνωστοι σκότωσαν εν ψυχρώ πέντε άτομα, δύο από τη Λευκωσία, τους Φίλιππο Λουκαΐδη 33 ετών και  Μάριο Καραολή 28 ετών, τον Γιώργο Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και τους Ρουμάνους Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάτα 33 ετών. Οι τέσσερεις από τους φονευθέντες εργάζονταν ως φρουροί επιχειρηματία της επαρχίας Αμμοχώστου.

Κατά τη σημερινή συνεδρία του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου που συνεδρίασε στη Λάρνακα, η Δικαστής παρέπεμψε την υπόθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στις 17 Οκτωβρίου στις 09.00 το πρωί. Ωστόσο διέκοψε τη συνέχιση της δίκης μέχρι τη μία το μεσημέρι, προκειμένου να ανακοινώσει την απόφασή της στο αίτημα της κατηγορούσας Αρχής για παραμονή υπό κράτηση των δύο κατηγορουμένων, μέχρι την ημέρα της δίκης στο Κακουργιοδικείο.

Οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων δεν έφεραν ένσταση ούτε προς το αίτημα της κατηγορούσας Αρχής για παραπομπή τους ενώπιον του Κακουργιοδικείο, ούτε για την κράτησή τους μέχρι την ημέρα που θα παρουσιαστούν στο Κακουργιοδικείο.

Η κατηγορούσα Αρχή ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι οι λόγοι που ζητεί να παραμείνουν υπό κράτηση οι δύο ύποπτοι μέχρι τις 17 Οκτωβρίου είναι επειδή υπάρχει κίνδυνος διαφυγής τους στο εξωτερικό και για να εξασφαλιστεί η προσέλευση των δύο υπόπτων στο Κακουργιοδικείο. Σημείωσε επίσης ότι οι δύο ύποπτοι είναι έλληνες υπήκοοι, είναι μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας και δεν έχουν κανένα δεσμό με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ταυτόχρονα η κατηγορούσα Αρχή αναφέρθηκε στη σοβαρότητα του αδικήματος για το οποίο κατηγορούνται οι δύο ύποπτοι, το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι το σοβαρότερο αδίκημα του ποινικού κώδικα στην Κύπρο» και υπάρχει η πιθανότητα καταδίκης τους. Ταυτόχρονα από τον ογκωδέστατο φάκελο της υπόθεσης που παραδόθηκε στο Δικαστήριο, καταδεικνύεται ο βαθμός εμπλοκής του κάθε ενός από τους υπόπτους ξεχωριστά στην υπόθεση.

Εν τω μεταξύ η Αστυνομία έχει στα χέρια της τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στο πιστόλι τύπου Γκλόγκ (Glock) που είναι του ιδίου τύπου με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία των πέντε και αριθμός σφαιρών, τα οποία ανευρέθηκαν στα μέσα Αυγούστου σε ανοικτό χώρο στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Από τις εξετάσεις το πιστόλι δεν έχει συνδεθεί βαλλιστικά με τη πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα.

Στο πινάκιο της υπόθεσης περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής 103 μάρτυρες κατηγορίας

Keywords
Τυχαία Θέματα