Τον «Οθέλλο» παρουσίασε σε διάσκεψη το Pafos Aphrodite Festival

13:42 4/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η δημοφιλής όπερα «Οθέλλο» του Ιταλού μουσουργού Giuseppe Verdi θα παρουσιαστεί φέτος στο 14ο Pafos Aphrodite Festival.

Την Όπερα ανεβάζει το Εθνικό Θέατρο Σλοβακίας στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου.

Σε διάσκεψη Τύπου που δόθηκε για το Pafos Aphrodite Festival, στην οποία παρευρέθηκαν οι συντελεστές της παραγωγής της όπερας του Εθνικού Θεάτρου της Σλοβακίας, η πρέσβης της

Σλοβακίας στην Κύπρο Αννα Τουρενίκοβα σε σύντομο χαιρετισμό της ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Pafos Aphrodite Festival και Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα για την ευκαιρία που δίνεται στην χώρα της, όπως είπε, να παρουσιάσει την όπερα «Οθέλλο» σε μια χρονιά ιδιαίτερα σημαντική κατά την οποία η Κύπρος ανέλαβε την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο Δήμαρχος Πάφου, αφού καλωσόρισε τους συντελεστές του Θεάτρου, τόνισε στο χαιρετισμό του ότι «η φετινή διοργάνωση του 2012 είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Εταιρεία μας, αλλά και για την Πάφο ευρύτερα, καθώς τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το Pafos Aphrodite Festival, όπως επεσήμανε ο κ. Βέργας, «ενισχύει το αίτημα της επαρχίας μας για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017 και αποτελεί απτή απόδειξη της δυνατότητας και της ικανότητας της Πάφου να διοργανώνει μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας».
Ο κ. Βέργας σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της παράστασης θα υπάρχει ταυτόχρονη οπτική μετάφραση στην ελληνική και αγγλική γλώσσα μέσω υποτίτλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα