Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

14:42 24/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση, στην Αθήνα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ενώ o κόσμος δεν μπορούσε να πλησιάσει πέραν της Φιλελλήνων και Όθωνος από την μία πλευρά και πέραν της Πανεπιστημίου και Σίνα από την άλλη πλευρά του Συντάγματος.

Η ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος ήταν αποκλεισμένη με σιδερένια κιγκλιδώματα και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Μικρή

ένταση σημειώθηκε το πρωί, όταν ομάδα ανθρώπων με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ επιχείρησαν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό από την οδό Βουκουρεστίου προς την οδό Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να τους απωθήσουν τα ΜΑΤ, αλλά τα επεισόδια σταμάτησαν εκεί.

Η μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους συνθημάτων κατά του ΔΝΤ, της τρόικας και των μέτρων της κυβέρνησης, ενώ κάποιοι μαθητές περνώντας από την εξέδρα των επισήμων, στην οποία ήταν και ο Υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης δεν έστρεψαν το κεφάλι, σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πανώ αναρτήθηκαν στην Πανεπιστημίου και μια μεγάλη ελληνική σημαία, με το σύνθημα: «Δεν πωλείται».

Η αστυνομία προχώρησε σε 23 προσαγωγές, ενώ κλειστοί ήταν από το πρωί οι σταθμοί του Μετρό «Ακρόπολη», «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός», ενώ σταδιακά επέστρεψαν στην κυκλοφορία οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα