Άλλες δύο περιπτώσεις διερευνά η Αστυνομία για απάτη σε πρατήρια καυσίμων

13:42 24/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα εξαήμερης κράτησης εναντίον 28χρονου από τη Λάρνακα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απάτης σε πρατήριο πώλησης πετρελαιοειδών που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αρτέμιδος.

Εν τω μεταξύ η Αστυνομία διερευνά και δεύτερη υπόθεση απάτης σε πρατήριο πώλησης καυσίμων στη Λευκωσία ενώ υπάρχουν πληροφορίες και άλλα πρατήρια στα οποία γινόταν απάτη και ανήκουν στην ίδια εταιρεία πώλησης πετρελαιοειδών.

Σε

δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου είπε ότι «σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ο 28χρονος από τη Λάρνακα ο οποίος συνελήφθη χθες σχετικά με υπόθεση απάτης στο πρατήριο καυσίμων που διατηρούσε. Το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα εξαήμερης κράτησης εναντίον του 28χρονου».

Πρόσθεσε ότι εξετάσεις που έγιναν με τη βοήθεια Λειτουργού του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού «ο οποίος διεξήγαγε ογκομέτρηση στις δεξαμενές καυσίμων του πρατηρίου, διαπιστώθηκε ότι ποσότητα 5% καυσίμων δεν εκρέει από τις αντλίες του πρατηρίου αλλά παραμένει στις δεξαμενές. Ωστόσο οι ενδείξεις στις οθόνες των αντλιών φαίνονται κανονικές, δηλαδή με τη χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος που ήταν εγκατεστημένο στο πρατήριο, η ποσότητα καυσίμου που αναγραφόταν στην αντλία και πλήρωνε ο κάθε πελάτης, δεν ήταν η πραγματική αλλά περισσότερη. Ετσι ο πελάτης πλήρωνε περισσότερα χρήματα για λιγότερα καύσιμα».

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι «παραλήφθηκε μεγάλος αριθμός τεκμηρίων τα οποία θα αξιολογηθούν και θα εξεταστούν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας είπε ότι «η Αστυνομία διερευνά ακόμα μία υπόθεση παρόμοιου τύπου σε συγκεκριμένο πρατήριο βενζίνης στη Λευκωσία. Ταυτόχρονα υπάρχουν και πληροφορίες και για άλλα πρατήρια στα οποία θα διενεργηθούν εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχουν τα ίδια ηλεκτρονικά συστήματα».

Ο Χρήστος Ανδρέου διευκρίνισε επίσης ότι το πρατήριο στη Λευκωσία για το οποίο υπάρχουν πληροφορίες για απάτη ανήκει στην ίδια εταιρεία πώλησης πετρελαιοειδών.

Keywords
Τυχαία Θέματα