Υπέρ της εξέτασης τρόπων για αποφυγή ιδιωτικοποιήσεων, τάχθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ σε συνάντηση με τη ΣΕΚ

20:18 3/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη θέση να εξεταστούν όλες οι εναλλακτικές προτάσεις και τρόποι που θα επιτρέψουν να αποφευχθούν οι αποκρατικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών και παράλληλα να διαφυλαχθεί και η βιωσιμότητα των οργανισμών αυτών, εξέφρασε ο νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ύστερα από συζήτηση που είχε στα γραφεία του κόμματος για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων με την ηγεσία της ΟΗΟ – ΣΕΚ,

επικεφαλής της οποίας ήταν ο ΓΓ της ΣΕΚ Νίκος Μωϋσέως.

“Μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια που έχουμε μπροστά μας θα πρέπει να βρούμε αυτές τις εναλλακτικές επιλογές οι οποίες θα μας επιτρέψουμε να προστατέψουμε εκείνα που θεωρούμε σημαντικά αλλά παράλληλα θα μας επιτρέψουν να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και των Ευρωπαίων εταίρων μας”, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε την ηγεσία της ΟΗΟ – ΣΕΚ ότι οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες της είναι κοινές με το ΔΗΚΟ και είναι ζητήματα, όπως είπε, “που θα πρέπει να εξεταστούν σε κάθε λεπτομέρεια”.

Ο νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος “για να διαφυλάξουμε τα εθνικά συμφέροντα και τα συμφέροντα των εργαζομένων”, αναφέροντας παράλληλα ότι “πρέπει να βρούμε τρόπο για να διαφυλαχθεί και η βιωσιμότητα αυτών των οργανισμών”.

“Θέλουμε να εξετάσουμε όλες τις εναλλακτικές προτάσεις, όλους τους τρόπους που θα μας επιτρέψουν να αποφύγουμε τις αποκρατικοποιήσεις και να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους”, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη βοήθεια της ηγεσίας της ΣΕΚ θα μπορέσει το ΔΗΚΟ να συμβάλει “έτσι ώστε να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα μας επιτρέψουν να διαφυλάξουμε όλα αυτά τα οποία εμείς θεωρούμε σημαντικά”.

Αναφέροντας ότι “είναι γεγονός ότι έχουμε κάποια δημοσιονομικά δεδομένα μπροστά μας”, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “θα πρέπει σε κάθε κρίσιμη για εμάς καμπή να λαμβάνουμε υπόψη και το γεγονός ότι θα πρέπει πάνω από όλα να διαφυλάξουμε και την αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας και να λαμβάνουμε υπόψη ότι θα πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων μας και των αγορών”.

Ο κ. Μωϋσέως, αφού ευχήθηκε στον κ. Παπαδόπουλο κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει ως νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, είπε ότι συζητήθηκε “σε πολλή έκταση το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των ημικρατικών οργανισμών με βάση την υποχρέωση μας προς την τρόικα”.

Ανέφερε ότι αντάλλαξαν απόψεις και συμφώνησαν ότι θα είναι σε επαφή και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια όλων των μερών είναι η αποφυγή των ιδιωτικοποιήσεων και η εξεύρεση τρόπων για αντιμετώπιση του προβλήματος που ανέρχεται σε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Μωϋσέως είπε ακόμη ότι η ΣΕΚ κατέθεσε κάποιες εισηγήσεις και συμφώνησαν να συνεχίσουν αυτές τις λίγες ημέρες που έχουν μπροστά τους την ανταλλαγή πληροφοριών και να δουν πως θα συνεργαστούν για αυτό τον σκοπό.

Συνάντηση με συντεχνίες της Cyta

Μετά τη συνάντηση με την ηγεσία της ΣΕΚ, ο κ. Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις υπαλλήλων της Cyta με τις οποίες συζήτησε τη δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της Τρόικας, όπως έχει αναληφθεί μέσα στο μνημόνιο, για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.

Συνάντηση με Υπουργούς του ΔΗΚΟ

Στο μεταξύ, στις 4.00 το απόγευμα, ο κ. Παπαδόπουλος είχε συνάντηση με τους τέσσερις Υπουργούς της Κυβέρνησης που προέρχονται από το ΔΗΚΟ με τους οποίους συζήτησε θέματα συντονισμού και κυρίως το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα