Ψηλά στην ατζέντα το θέμα ασφάλειας σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις

11:34 18/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος έχει θέσει το θέμα της ασφάλειας στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις ψηλά στην ατζέντα και το αποδεικνύει έμπρακτα με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα  με την πρόσφατη συνάντηση εμπειρογνωμόνων στις Βρυξέλλες που διοργάνωσε η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά.

Ο κ. Λουκά, ο οποίος εκπροσώπησε το Συμβούλιο της ΕΕ στην καθιερωμένη ετήσια συνάντηση της ΟΥΕΦΑ

και της Ομάδας Ευρωπαίων Εμπειρογνωμόνων του ποδοσφαίρου με θέμα “Υψώνοντας τον πήχη: βελτίωση των σταδίων και της ασφαλείας”, που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, στη Βιέννη, είπε σε χαιρετισμό του ότι μέτρα ασφάλειας σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις συχνά αποτυγχάνουν επειδή υπάρχει μη επαρκής γνώση και κατανόηση της κουλτούρας των οπαδών, καθώς και της υποβόσκουσας δυναμικής πίσω από τη συμπεριφορά του πλήθους.

“Ένας ανοικτός διάλογος με τους εκπρόσωπους των οπαδών των ομάδων μπορεί να μας διδάξει πολλά, για παράδειγμα πώς οι οπαδοί αντιλαμβάνονται και εκλαμβάνουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφάλειας που λαμβάνονται από την Αστυνομία και άλλες αρχές», είπε.

Βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να προχωρήσουν ένα ακόμη βήμα μπροστά, με στόχο τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων στο πλαίσιο των πρωταθλημάτων Champions league και Europa League σε κλίμα ασφάλειας και ευνομίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν φορείς που εμπλέκονται στις διασυλλογικές διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ για την περίοδο 2012-2013 και συγκεκριμένα μέλη αστυνομιών και τμημάτων ασφαλείας ποδοσφαιρικών ομάδων, τοπικοί φορείς και ομοσπονδίες ποδοσφαίρου και εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Οργανωμένων Οπαδών.

Λόγω της συμμετοχής της Κύπρου στα πρωταθλήματα αυτά, στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπεύθυνος του Εθνικού Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών για τον Χουλιγκανισμό της Αστυνομίας, καθώς και φορείς του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Κατά τη συνάντηση οι ομιλητές παρουσίασαν και ανέλυσαν καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί, με στόχο να υιοθετηθούν και από άλλους εμπλεκόμενους φορείς, και οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε κοινά εργαστήρια και συζητήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα