Υπάρχουν και να αποδοθούν ευθύνες, λέει η Συμμαχία Πολιτών, για την υπόθεση της ΑΤΗΚ

13:55 7/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η υπόθεση αγοραπωλησίας τ/κ τεμαχίου της ΑΤΗΚ στη Δρομολαξιά πρέπει να τύχει ενδελεχούς έρευνας, γιατί υπάρχουν ευθύνες, οι οποίες πρέπει να αποδοθούν, ανέφερε σήμερα ο πολιτικός συντονιστής της Συμμαχίας Πολιτών, Στέλιος Αμερικάνος, ο οποίος την περίοδο εκείνη ήταν και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο κ. Αμερικάνος ανέφερε πως ο ίδιος είχε εκφράσει τότε τη διαφωνία του για τη συγκεκριμένη επένδυση, εξηγώντας γραπτώς ότι η επένδυση δεν έπρεπε να γίνει, γιατί δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο του οργανισμού

“και ήταν μια επένδυση η οποία, όχι μόνο δεν είναι βιώσιμη, αλλά στο τέλος της ημέρας θα οδηγήσει σε μια τεράστια ζημιά για το Ταμείο Συντάξεων του προσωπικού”.

Ανέφερε, επίσης, πως ο ίδιος είναι έτοιμος, εάν κληθεί από την ερευνητική επιτροπή, να δώσει τη δική του μαρτυρία για τα γεγονότα.

Η Συμμαχία Πολιτών, πρόσθεσε, θέλει να τονίσει ότι αυτή η επένδυση θα πρέπει να τύχει ενδελεχούς έρευνας και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου προκύπτουν, “γιατί προκύπτουν ευθύνες σε όσους έχουν αποφασίσει, σε όσους έχουν διαχειριστεί τα λεφτά των υπαλλήλων της CYTA”.

“Ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει ότι το ταμείο συντάξεων της CYTA είναι εγγυημένο από τον ίδιο τον οργανισμό, που σημαίνει, οποιεσδήποτε απώλειες του θα είναι απώλειες του ιδίου του οργανισμού και στην ουσία των πολιτών”, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα