ΥΠΑΜ: Βασικός στόχος η στήριξη εθνοφρουρών ώστε να νικήσουν την ουσιοεξάρτηση

19:41 14/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η στήριξη και η ενθάρρυνση των εθνοφρουρών με προβλήματα χρήσης ουσιών ώστε να απευθύνονται στα αρμόδια συμβουλευτικά ή θεραπευτικά κέντρα είναι βασικός στόχος, ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, χαιρετίζοντας απόψε την τελετή λήξης της «Εβδομάδας κατά των Ναρκωτικών».

Ο κ. Ηλιάδης είπε ότι η καταπολέμηση των ναρκωτικών

είναι ανάμεσα στις υψηλές προτεραιότητες του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς.

«Έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε το πιο πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας μας, τη νεολαία μας τη στρατευμένη που υπηρετεί την πατρίδα. Στόχος μας είναι η διαφώτιση και η ευαισθητοποίηση των εθνοφρουρών μας, η δημιουργία ισχυρών αντισωμάτων. Να κρατηθούν όρθιοι και υπερήφανοι. Και με το πέρας της θητείας να επιστρέψουν στις οικογένειες τους πιο δυνατοί χαρακτήρες, πιο ολοκληρωμένες προσωπικότητες» είπε ο Υπουργός.

Ανέφερε πως το ΓΕΕΦ και η Διεύθυνση Υγειονομικού αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα για την πρόληψη και την καταστολή του προβλήματος της εξάρτησης και συνεχάρη τη Διεύθυνση Υγειονομικού για το γεγονός ότι εργάζεται αποτελεσματικά για την πρωτογενή πρόληψη, δηλαδή τη μείωση της ζήτησης ουσιών από τους εθνοφρουρούς.

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι στην Εθνική Φρουρά επιτυγχάνεται η αρμονική συνεργασία των δυνάμεων της πρόληψης με τις δυνάμεις καταστολής» είπε ο Υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Ηλιάδης χαρακτήρισε ως σημαντική εξέλιξη την υπογραφή στις 24 Φεβρουαρίου 2012 Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου. Με τη συνεργασία αυτή το Υπουργείο Άμυνας, η Εθνική Φρουρά, το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Υγείας, επιστημονικές υπηρεσίες από άλλα Υπουργεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις ενώνουν δυνάμεις στη σχεδίαση και υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης στα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, σύμφωνα με τον Υπουργό.

«Είναι μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία να πολεμήσουμε αποτελεσματικά τη μάστιγα των ναρκωτικών, να προστατεύσουμε τη νεολαία μας», ανέφερε ο Υπουργός.

Στην τελετή βραβεύθηκαν έργα εθνοφρουρών εμπνευσμένα από τον αντιναρκωτικό αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα