ΥΠΑΜ και Α/ΓΕΣ Ελλάδας συζήτησαν για την αμυντική συνεργασία

11:05 9/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Θέματα που αφορούν την αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου συζήτησαν χθες αργά το απόγευμα ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) Ελλάδας, Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Συνάντηση της FINABEL.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε στο γραφείο του Υπουργού, παρόντος και και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου

Στυλιανού Νάση, έγινε, επίσης, γενική ανασκόπηση στρατηγικών θεμάτων που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις των δυο χωρών, καθώς και αναφορές στις γεωπολιτικές εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

O Υπουργός Άμυνας, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, αφού καλωσόρισε τον Α/ΓΕΣ, τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του. Ο Αρχηγός του ΓΕΣ ανταπέδωσε από πλευράς του τα συγχαρητήρια και τις ευχές του στον νέο Υπουργό Άμυνας, ο οποίος ενημέρωσε τον Α/ΓΕΣ για την πρόθεσή του όπως σύντομα επισκεφθεί την Αθήνα, μετά από επίσημη πρόσκληση του Έλληνα ομόλογού του.

Ο κ. Φωκαΐδης πληροφόρησε τον Αντιστράτηγο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η επίτευξη μιας σωστής και βιώσιμης λύσης, η οποία να διασφαλίζει τη φυσική και εθνική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού.

Επιδίδοντάς τιμητική πλακέτα στον Α/ΓΕΣ, ο κ. Φωκαΐδης εξέφρασε για ακόμη μια φορά τις ευχαριστίες και την εκτίμησή του προς την ελλαδική Κυβέρνηση για την αμέριστη και πολύπλευρη στήριξη που δίδει στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα