Υπ. Συγκοινωνιών: Η Πολιτεία στηρίζει τις πολιτιστικές δραστηριότητες

17:54 11/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τη στήριξη της Πολιτείας σε όλες τις δραστηριότητες που συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος.

Σε χαιρετισμός του στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή της Κυπριακής Φιλοτελικής Εταιρείας, στη Λευκωσία, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι ο φιλοτελισμός που είναι εν δυνάμει ευγενής ενασχόληση και που λειτουργεί ως ανεξάντλητη πηγή γνώσης και έρευνας, προσφέρεται για την προστασία των νέων και την καλλιέργεια της ψυχής τους, την καλαισθησία

και την ανάπτυξη αρμονικών σχέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους.

Ανέφερε επίσης ότι η Κύπρος έχει να παρουσιάσει πολιτισμό και κουλτούρα που πολλές χώρες μεγαλύτερες σε έκταση και πληθυσμό θα τη ζήλευαν. «Μπορεί να είναι χώρα μικρή, είναι όμως μεγάλη σε πολιτισμό που δημιούργησαν οι κάτοικοί της κατά τη διάρκεια των 9.000 και πλέον χρόνων της ιστορίας της”, είπε.

Εξάλλου, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι στην αφετηρία μιας καινούργιας χρονιάς, πρέπει να επιχειρήσουμε αυτοκριτικά να κάνουμε έναν απολογισμό δράσης. «Να αναλογιστούμε ατομικά και συλλογικά λάθη και παραλείψεις που ίσως ευθύνονται για τη δεινή κατάσταση στην οποία σήμερα βρισκόμαστε» και «να συνειδητοποιήσουμε ότι τα κακά που μας βρήκαν δεν ήρθαν τυχαία αλλά είναι απότοκο και δικών μας ευθυνών», είπε.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών εξήρε το έργο και τις δραστηριότητες της Κυπριακής Φιλοτελικής Εταιρείας, όπως η οργάνωση φιλοτελικών εκθέσεων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, η συνεχιζόμενη συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς και η απόσπαση χάλκινων, αργυρών και χρυσών μεταλλίων, οι ετήσιοι μαθητικοί φιλοτελικοί διαγωνισμοί και το εκπαιδευτικό φιλοτελικό πρόγραμμα στα σχολεία της Κύπρου.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διοργάνωση εκθέσεων εθνικού επιπέδου σε όλες τις πόλεις της Κύπρου αλλά και στη διοργάνωση από κοινού με την Ελλάδα διαγωνιστικών εκθέσεων με στόχο τη διάδοση και εμπέδωση των φιλοτελικών αξιών.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις αξιόλογες διακρίσεις των μελών της Κυπριακής Φιλοτελικής Εταιρείας που εκπροσώπησαν την Κύπρο στο εξωτερικό και διακρίθηκαν το 2013 σε παγκόσμιες και διεθνείς φιλοτελικές διαγωνιστικές εκθέσεις στο Ισραήλ, την Αυστραλία, την Ταϊλάνδη, την Ελλάδα και τη Βραζιλία.

Τέλος, είπε ότι η εκλογή του Ν. Ράγκου τον περασμένο Οκτώβριο ανάμεσα σε πολλούς υποψήφιους στη θέση αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας και τον περασμένο Δεκέμβριο στη θέση αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Φιλοτελικής Ακαδημίας, τιμά και προβάλλει ιδιαίτερα τον τόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα