Υπ. Παιδείας: Δεύτερη η Κύπρος στο ποσοστό αποφοίτων Ανώτερης Εκπαίδευσης στην ΕΕ

19:59 21/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος κατατάσσεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 49,9% στο ποσοστό αποφοίτων Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος σε χαιρετισμό του στην τελετή αποφοίτησης της ιδιωτικής Σχολής «Cyprus College» (Λεμεσός)

Ο κ. Κενεβέζος ανέφερε πως το Υπουργείο Παιδείας

και Πολιτισμού πιστεύει ακράδαντα ότι συμβάλει στην επίτευξη του στόχου να καταστεί η Κύπρος διεθνές περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο, το οποίο θα προσελκύει ποιοτικούς αλλοδαπούς φοιτητές.

«Με αυτόν τον τρόπο, θα διασφαλιστούν και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στο χώρο της κυπριακής Ανώτερης Εκπαίδευσης, αλλά και θα βοηθηθεί η οικονομική βιωσιμότητα των κυπριακών Ιδρυμάτων», πρόσθεσε.

Ανέφερε εξάλλου πως οι Σχολές καλούνται να αξιολογήσουν και να αναδιοργανώσουν, όπου χρειάζεται, τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν με βάση τις ανάγκες της αγοράς και, κατά συνέπεια, τις προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων τους.

«Προς το σκοπό αυτό συμβάλλει και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού μέσα από τη Χαρτογράφηση του Εκπαιδευτικού Πεδίου Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου», ανέφερε και πρόσθεσε πως απώτερος σκοπός είναι, «σε συνεργασία με τις Σχολές αλλά και με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους φορείς, να εφαρμόσουμε από κοινού ένα στρατηγικό πλαίσιο προσφοράς προγραμμάτων σπουδών που να ανταποκρίνεται και στις ανάγκες της αγοράς εργασίας».

«Οφείλουμε από κοινού να ενώσουμε δυνάμεις, ούτως ώστε να διατηρηθεί και να αναβαθμιστεί ο ρόλος των Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και να δημιουργηθούν οι καλύτερες, υπό τις περιστάσεις, προοπτικές απασχόλησης. Αυτός είναι για μας ο δρόμος προς την οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη της πατρίδας μας», σημείωσε ο κ. Κενεβέζος.

Keywords
Τυχαία Θέματα