Ελλάδα: Σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις

19:38 21/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Την αρχή του τέλους» βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, για την κυβέρνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. «Τα τραγικά αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της πλειοψηφίας της κοινωνίας διαμορφώνουν τους όρους για την ανατροπή της αυταρχικής κυβέρνησης και της πολιτικής της» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

και κατηγορεί την «εναπομείνασα κυβέρνηση» ότι «συνεχίζει να παρανομεί, κρατώντας το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ. Ο αγώνας των εργαζομένων, ωστόσο, έχει αποτελέσει αφορμή για τη συγκρότηση ενός δημοκρατικού, αντιμνημονιακού, πλειοψηφικού μετώπου που απαιτεί να σταματήσει ο κατήφορος και να ανοίξουν νέοι δρόμοι ελπίδας και προοπτικής».
Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, όσοι αμφισβητούν την πορεία της κυβέρνησης οφείλουν να πάνε μέχρι το τέλος, χωρίς ήξεις αφήξεις, ενώ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι επιλέγοντας το δρόμο της «πλήρους υποταγής, γίνεται το απόλυτο δεκανίκι της δεξιάς του Σαμαρά». Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το κόμμα «στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και με την αγωνιστική-ενωτική του παρουσία ανταποκρίνεται στις διαθέσεις της μεγάλης πλειοψηφίας για την ανατροπή της κυβέρνησης».
Το ΚΚΕ σε σχόλιο του για την κυβερνητική κρίση που προκλήθηκε με αφορμή την ΕΡΤ, αναφέρει ότι «οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αφορούν την κατεύθυνση της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά το πλασάρισμά της στο λαό. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν ψηφίσει δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα και υπερασπίζονται φανατικά, όπως και η ΝΔ, τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, τη φοροληστεία, τα μέτρα που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία για να σωθεί το κεφάλαιο».
Σύμφωνα με το ΚΚΕ η επίκληση της «νομιμότητας» και της «δημοκρατίας» στην υλοποίηση των μέτρων, που γίνεται κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, «είναι το φύλλο συκής στην αντιλαϊκή πολιτική» καθώς «στο όνομα του δόγματος «νόμος και τάξη» η σημερινή συγκυβέρνηση προχώρησε σε διώξεις, επιστρατεύσεις, κατασυκοφάντηση των λαϊκών αγώνων. Ο αυταρχισμός είναι απαραίτητο συνοδευτικό της πολιτικής που τσακίζει το λαϊκά δικαιώματα για τα συμφέροντα των μονοπωλίων».
Καταλήγοντας το ΚΚΕ αναφέρει ότι «καμία κυβερνητική μεταμφίεση, καμία κυβερνητική αλλαγή «εντός των τειχών» του σημερινού αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ δεν αποτελεί λύση για το λαό», και καλεί το λαό σε συμπόρευση για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων και για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση «με ριζική ανατροπή του σάπιου συστήματος».

Σε μήνυμα του στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος αναφέρει ότι «με την γνωστή μέθοδο «φύγε εσύ, έλα εσύ» και με περιφρόνηση στο δράμα της εξαθλίωσης των Ελλήνων, οι ίδιοι κομπάρσοι, συνέταιροι, συμμαθητές, συνάδελφοι στη διαπλοκή, συγκυβερνώντες, αλλά κυρίως συνένοχοι στην παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας της Πατρίδας, συνεχίζουν να εκτελούν τις διαταγές της Μέρκελ και της νέας τάξης πραγμάτων». Ο κ. Καμμένος καταλήγει λέγοντας ότι αυτό θα γίνεται για λίγο ακόμα, στέλνοντας μήνυμα ότι «οι Έλληνες πλέον δεν φοβόμαστε, δεν απειλούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε. Η πολιτική των μνημονίων απέτυχε» και προσθέτει: «είναι η ώρα με εθνική ομοψυχία να τους διώξουμε και να εφαρμόσουμε εθνικό σχέδιο, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια του πολίτη και γνώμονα μόνο το εθνικό συμφέρον, με προστασία της δημόσιας και προσωπικής περιουσίας των Ελλήνων έναντι των αρπακτικών».

Keywords
Τυχαία Θέματα