Υπ. Δικαιοσύνης: Προέχει η ασφάλεια του πολίτη

19:54 13/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ασφάλεια του πολίτη προέχει και σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται η συνεργασία όλων, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου μετά το πέρας σύσκεψης υπό την προεδρία του με τους Δημάρχους της επαρχίας Λάρνακας και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για θέματα αστυνόμευσης.

«Έχουμε αναπτύξει στη συνάντηση μια σειρά από μέτρα τα οποία προτιθέμεθα να λάβουμε και τα οποία καταλήγουν στην κοινή προσπάθεια και των τοπικών Αρχών αλλά και της Αστυνομίας να εδραιώσουμε περισσότερο την ασφάλεια του πολίτη, κάτι το οποίο είναι συνδεδεμένο

με την ποιότητα ζωής,» είπε.

Έτσι η προσπάθεια είναι, αναπτύσσοντας αυτά τα προγράμματα, να εντοπίσουμε και περιοχές που μπορεί να υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα προβλήματα ούτως ώστε να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε. «Δεν μπορούμε να βλέπουμε να συμβαίνουν κάποια πράγματα και να τα παραγνωρίζουμε. Η προσπάθειά μας δεν είναι κρύψουμε τα προβλήματα. Ο στόχος μας πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων ούτως ώστε να στέλλουμε γενικά το μήνυμα της ασφάλειας την οποία επιχειρούμε, επιδιώκουμε και στοχεύουμε μέσα από τις ενέργειές μας», πρόσθεσε.

«Η αστυνόμευση», συνέχισε ο κ. Νικολάου, «είναι μεν υποχρέωση της Αστυνομίας αλλά είναι υπόθεση όλων μας. Και στην προσπάθεια αυτή είπαμε ότι θα πρέπει να εμπλακούν και να αναλάβουν συγκεκριμένες ευθύνες και οι τοπικές Αρχές αλλά και κάθε ένας από τους πολίτες. Θέλουμε και επιζητούμε τη συνεργασία όλων σ` αυτή την προσπάθεια γιατί θέλουμε να διευρύνουμε το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη».
Γι` αυτό, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, «έχουμε άμεσα προχωρήσει στον καταρτισμό συγκεκριμένου προγράμματος εκπαίδευσης τόσον για τους τροχονόμους των οποίων θα διευρύνουμε τις αρμοδιότητες αλλά και με την αύξηση των περιπολιών από τους αστυνομικούς κυρίως στις τουριστικές περιοχές. Οι πεζές περιπολίες θα είναι ένας θεσμός, ο οποίος θα εφαρμοστεί αρχές του ερχόμενου μήνα.»

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των ατόμων αυτών, των αστυνομικών, που θα λάβουν μέρος στις πεζές περιπολίες έχει ήδη καταρτιστεί και δεν θα είναι απλά περιπολίες οι οποίες γίνονται απλώς για να δείξουν παρουσία αλλά θα είναι στοχευμένες και ουσιαστικά θα συμβάλουν και στην πρόληψη και στην καταστολή του εγκλήματος σε κάθε περιοχή, εξήγησε.

Όμως, κατέληξε ο Ιωνάς Νικολάου, «αναμένουμε και από τους Δήμους να μας υποβάλουν αριθμό προσώπων και θα ήθελαν να εγκριθούν και να γίνουν τροχονόμοι οι οποίοι θα καταρτισθούν και θα έχουν την έγκριση του Αρχηγού της Αστυνομίας για να επιτελούν τα καθήκοντα του τροχονόμου διευρυμένα, όπως αυτά θα καθοριστούν στη συνέχεια. Το πρόγραμμα καταρτίστηκε και η εκπαίδευση θα διαρκέσει 15 μέρες».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης εξέφρασε ικανοποίηση για τις εξαγγελίες του Υπουργού και επεσήμανε την αναγκαιότητα της κοινής προσπάθειας για ασφάλεια του πολίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα