Νέα αναβολή για νομοθετική ρύθμιση μείωσης των ενοικίων επαγγελματικής στέγης

19:49 13/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νέα αναβολή, η δεύτερη στη σειρά, υπήρξε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για την τελική συζήτηση και ψηφοφορία επί της προτάσεως νόμου για μείωση των ενοικίων επαγγελματικής στέγης.

Από τις 03:00 το απόγευμα σήμερα το απόγευμα, δεκάδες επαγγελματίες ενοικιαστές – μέλη της ΠΟΒΕΚ, με πανό και πινακίδες, συγκεντρώθηκαν στο δρόμο που διέρχεται μπροστά από το κτίριο της Βουλής,

καλώντας τους Βουλευτές να υπερψηφίσουν την πρόταση νόμου περί ακινήτων ενοικιαζομένων για επαγγελματικούς σκοπούς.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΒΕΚ ζήτησε και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα των ενοικιαστών επαγγελματικής στέγης, με το οποίο ζητούσαν την υπερψήφιση της πρότασης “για νομοθετική ρύθμιση μείωσης των ενοικίων επαγγελματικής στέγης”.

“Η υπερψήφιση ενός απόλυτα δίκαιου αιτήματος, το οποίο στη θεωρία στηρίζουν η Κυβέρνηση, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, οργανωμένοι φορείς και η πολιτεία στο σύνολό της, θα αποτρέψει το κλείσιμο επιχειρήσεων και θα δώσεις την πράξη προοπτική επιβίωσης και ανάκαμψης της οικονομίας του τόπου”, ανέφερε η ΠΟΒΕΚ στο ψήφισμα.

Σε δηλώσεις του αργότερα στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης, ανέφερε ότι ο κ. Ομήρου τούς ενημέρωσε για την αναβολή της τελικής συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή επί της σχετικής προτάσεως νόμου και ότι η αναβολή ήταν απόφαση της πρωινής σύσκεψης αρχηγών ή/ και εκπροσώπων των κομμάτων.

Στη σύσκεψη αυτή, τα κόμματα πληροφορήθηκαν πως η Κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει δική της πρόταση, με την οποία θα ξεπερασθούν νομικά προβλήματα που δυσκόλευαν την επιδιωκόμενη ευρύτερη συναίνεση στην ψήφιση του νόμου.

“Μας ενημέρωσε ο κ. Ομήρου για την αναβολή και ότι ήταν μια τοποθέτηση των πολιτικών κομμάτων, στην προσπάθειά τους”, είπε ο κ. Κουρσάρης, “να βρουν μια συναινετική πρόταση και ότι και η Κυβέρνηση θα έλθει με μιαν πρόταση”.

“Από τον Πρόεδρο της Βουλής”, πρόσθεσε ο κ. Κουρσάρης, “δόθηκε διαβεβαίωση πως την ερχόμενη Πέμπτη θα τεθεί τελεσίδικα το θέμα στην Ολομέλεια, όμως δεν έχει ξεκαθαρισθεί τί ακριβώς αναμένεται από την κυβερνητική πρόταση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα