Βρετανίδα Υπουργός απολογήθηκε και επέστρεψε λεφτά

17:20 3/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

«Ανεπιφύλακτη» συγνώμη από τους συναδέλφους της βουλευτές ζήτησε η Υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνηση Κάμερον Μαρία Μίλερ, υλοποιώντας την εντολή που είχε λάβει από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Διαγωγή των βουλευτών.

Η Επιτροπή είχε επίσης διατάξει την κ. Μίλερ να επιστρέψει ποσό 5.800 λιρών (περίπου 7.000 ευρώ), καθώς κρίθηκε ότι είχε παραβιάσει τον κώδικα συμπεριφοράς της Βουλής κατά τη διερεύνηση καταγγελιών για παράτυπη διεκδίκηση αποζημίωσης για δαπάνες της.

Η Επιτροπή απάλλαξε την Υπουργό Πολιτισμού

από την κατηγορία ότι εσκεμμένα διεκδίκησε αποζημίωση για δαπάνες που δεν δικαιολογούνταν από τον κανονισμό. Ωστόσο, η κ. Μίλερ κλήθηκε να επιστρέψει το προαναφερθέν ποσό διότι δεν προσάρμοσε την αποζημίωση που λάμβανε για την κάλυψη του στεγαστικού δανείου για τη δεύτερη κατοικία της μετά τη μείωση του επιτοκίου. Επίσης, κλήθηκε να απολογηθεί διότι επιχείρησε να επιχειρηματολογήσει ενώπιον του αρμοδίου Επιτρόπου με «νομικίστικο» τρόπο.

Με μια δήλωση διάρκειας 32 δευτερολέπτων στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Μαρία Μίλερ απολογήθηκε, προσθέτοντας ότι θεωρεί το θέμα λήξαν.

Παρόλα αυτά, η υπόθεση έχει ανοίξει έντονη πολιτική συζήτηση για το κατά πόσο ο Πρωθυπουργός Κάμερον μπορεί να διατηρήσει την κ. Μίλερ στο κυβερνητικό σχήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα