Βότανα κατά του πάχους

10:02 26/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ορισμένα βότανα χρησιμοποιούνται, εξαιτίας των ιδιοτήτων τους, για τον καλύτερο μεταβολισμό και τη μείωση του βάρους.

Τα βότανα έχουν ένζυμα και βιταμίνες που βοηθούν τα όργανα που επεξεργάζονται το λίπος, όπως για παράδειγμα τη χοληδόχο κύστη, που ρευστοποιεί τα λίπη, όσο και τις απεκκριτικές οδούς του οργανισμού.
Αποτελούν συμπλήρωμα μιας ισορροπημένης δίαιτας και από μόνα τους δεν μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να αδυνατίσει. Τοπικό πάχοςΑν έχετε έντονο πρόβλημα τοπικού πάχους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα ενός δένδρου, της φυτολάκα, που έχουν
λιποδιαλυτική και διουρητική δράση. Υπάρχει σε πόσιμη μορφή σε φαρμακεία με ομοιοπαθητικά.

Αποτοξίνωση του οργανισμού                                                                                       

Το ιπποφαές είναι από τα αρχαιότερα φυτά της γης. Αυτοφύεται σε μορφή θάμνου στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας και ρυθμίζει τον μεταβολισμό, αντιμετωπίζει γαστρεντερικά προβλήματα, όπως είναι η ελκώδης κολίτιδα, η οισοφαγίτιδα και η νόσος του Crohn. Μειώνει την κακή χοληστερίνη και βοηθά την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Για υπέρβαρους με αυξημένη χοληστερίνη

Ένα από τα πιο γνωστά βότανα στην Ελλάδα, με πολλαπλούς χαρακτηρισμούς, όπως «ιαματικόν», και «θεραπευτικόν», είναι τοταραξάκο που βοηθά στον μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπών. Ακόμη, όμως, ρυθμίζει την όρεξη, βοηθάει το ήπαρ και έχει καταπραϋντική δράση….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα