Βρετανικά ΜΜΕ: Μεταδοτικά από την Ελλάδα τα κυπριακά οικονομικά προβλήματα

09:42 26/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Όλα τα Βρετανικά ΜΜΕ από νωρίς χθες το βράδυ προβάλλουν την είδηση της απόφασης της κυπριακής κυβέρνησης να αποταθεί στο μηχανισμό στήριξης επισημαίνοντας ότι πρόκειται για απότοκο της κρίσης στην Ελλάδα με το BBC να περιγράφει τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας ως κλασσική μεταδοτική περίπτωση.

Οι Τράπεζες της Κύπρου,

προσθέτει, ο οικονομικός συνεργάτης του BBC, έχουν χάσει μεγάλα ποσά από την έκθεση τους στα ελληνικά ομόλογα και αντιμετωπίζουν μεγάλες απώλειες λόγω των δανείων που παραχώρησαν σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί από τη βαθιά οικονομική κρίση στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Κύπρου.

Η οικονομική εφημερίδα Financial times αποκαλύπτει ότι η Βρετανία εξέταζε το ενδεχόμενο να παραχωρήσει δάνειο στη Κύπρο λόγω των στενών δεσμών των δυο χωρών, όπως γράφει, και υπό το φως της στρατηγικά σημαντικής βρετανικής στρατιωτικής παρουσίας στο νησί αλλά τελικά απεφάσισε εναντίον της παραχώρησης δανείου.

Η εφημερίδα επικαλούμενη Κύπριους οικονομολόγους αναφέρει ακόμη ότι η χώρα θα χρειαστεί μέχρι και 10 δις.. ευρώ λόγω των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι Τράπεζες από την έκθεση τους στο ελληνικό χρέος.

Σήμερα προβάλλεται επίσης και η είδηση ότι από χθες οι καταθέσεις 50 χιλιάδων περίπου πελατών της Τράπεζας Κύπρου στο ΗΒ έχουν τεθεί υπό τη πλήρη προστασία των βρετανικών αρχών με καταβολή 85 χιλιάδων στερλινών στον καθένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα